Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти (ШІ)

Permanent URI for this collectionhttps://devessuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/69482

Browse

Search Results

Now showing 1 - 8 of 8
  • Item
    Система управління виробництвом оцтової кислоти
    (Шосткинський інститут Сумського державного університету, 2024) Баранов, В.О.
    У роботі автоматизовано систему керування технологічним процесом отримання оцтової кислоти на основі мікропроцесорної техніки. Спроектовано інформаційне, технічне та алгоритмічне забезпечення системи автоматизації. Обрано параметри контролю та регулювання, які дозволяють підрахувати основні ТЕП і при порушенні яких в об'єкті керування можуть призвести до порушення нормального перебігу технологічного процесу, виникнення браку або передаварійної та аварійної ситуації. Розроблено технічне завдання. Розроблено автоматизацію системи керування технологічним процесом отримання оцтової кислоти та алгоритм керування.
  • Item
    Система управління шнековою машиною для формування поліпропіленового волокна
    (Шосткинський інститут Сумського державного університету, 2024) Кліндух, О.І.
    На основі завдання кафедри системотехніки та інформаційних технологій Шосткинського інституту СумДУ, розроблено систему управління шнековою машиною для формування поліпропіленового волокна, я ка представляє трирівневу автоматизовану систему управління технологічним процесом.
  • Item
    Система управління технологічним процесом виготовлення харчового жиру
    (Шосткинський інститут Сумського державного університету, 2024) Скробогатько, М.І.
    Автоматизація виробничого процесу є однією з ключових складових у сучасній промисловості. Вона відіграє важливу роль у забезпеченні ефективності та якості виробництва. Особливо важливою є автоматизація виготовлення харчового жиру, оскільки цей процес вимагає точного контролю та забезпечення стабільних параметрів. Наша розроблена система керування дозволяє зменшити ручне втручання людини в технологічний процес та робить виробництво більш ефективним. Вона спрямована на забезпечення стабільності та якості виробничого процесу, а також на мінімізацію впливу зовнішніх факторів на результат.
  • Item
    Система управління технологічної лінії виробництва пшеничних здобних сухарів
    (Шосткинський інститут Сумського державного університету, 2024) Медведкова, Н.О.
    У даній роботі розглядається питання розробки системи управління технологічною лінією з виробництва пшеничних здобних сухарів. Автоматизація знижує необхідність втручання людини в технологічні процеси і підвищує адаптивність до порушень, які можуть виникнути в процесі роботи обладнання. Створення системи управління цим технологічним процесом дозволяє ефективно управляти великими і потужними агрегатами, але зусилля людини обмежені автоматичним моніторингом і налаштуванням керуючих пристроїв.
  • Item
    Система управління технологічної лінії виробництва майонезу
    (Шосткинський інститут Сумського державного університету, 2024) Кукунін, А.О.
    В даній роботі описана розробка системи управління технологічною лінією з виробництва майонезу. Автоматизація виробництва майонезу має значні переваги, що робить її важливим фактором для розвитку сучасної харчової промисловості. Завдяки автоматизованим системам можна отримати якісний, безпечний та екологічно чистий продукт, значно підвищивши при цьому продуктивність та економність виробництва.
  • Item
    Система управління технологічної лінії виробництва житнього хлібу
    (Шосткинський інститут Сумського державного університету, 2024) Бороденко, Д.О.
    У даній роботі була розглянута розробка системи управління технологічною лінією з виробництва житнього хліба. Автоматизація не тільки спрощує процес і знижує необхідність втручання людини, але і підвищує стійкість до перешкод, які можуть виникнути в процесі роботи обладнання. Створення такої системи управління дозволяє ефективно управляти великими і потужними механізмами, що значно знижує контроль людини за налаштуванням і управлінням автоматичними пристроями.
  • Item
    Система управління технологічної лінії виробництва хлібопекарських дріжджів
    (Шосткинський інститут Сумського державного університету, 2023) Пономарьов, М.Г.
    В даній роботі описана розробка системи управління технологічною лінією з виробництва хлібопекарських дріжджів. Автоматизація зменшує втручання людини в технологічний процес і робить процес більш адаптивним до збурень, які можуть виникати під час роботи обладнання. Розробка систем керування цим технологічним процесом гарантує керування великими, потужними агрегатами, а зусилля людини зводяться до налаштування та регулювання автоматичних пристроїв контролю та регулювання.
  • Item
    Система керування виробництвом трихлорметану (хлороформу)
    (Сумський державний університет, 2020) Лупиха, Д.І.
    Робота присвячена розробці системи управління виробництвом трихлорметан (хлороформу) на базі сучасної мікропроцесорної техніки, яка дозволяє підвищити ефективність виробництва за рахунок збільшення обсягу продукції, що випускається, підвищення якості продукції. Розроблена функціональна схема виробництва трихлорметану, електрична схема управління двигунами, монтажно-комутаційна схема і схема з'єднань.