Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти (КІ)
Permanent URI for this collectionhttps://devessuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/69478
Browse
11 results
Search Results
Item Підвищення конкурентоспроможності організації з урахуванням принципів логістики(Відокремлений структурний підрозділ "Класичний фаховий коледж Сумського державного університету", 2023) Гайдук, Д.В.Обґрунтуванням актуальності теми є те, що основним завданням будь-якої організації в умовах сьогодення є стабільна позиція на ринку та досягнення високої конкурентної спроможності. Це запорука не тільки однієї організації, а й орієнтація підвищення конкурентоспроможності в масштабах країни. Важливим критерієм є стабільне отримання прибутку, забезпечення високого рівня життя населення. У роботі вивчено сутність та основні складові конкурентоспроможності організації; розглянуто та систематизовано методи оцінки конкурентоспроможності організації. Здійснено аналіз конкурентоспроможності ТОВ Кафе «Pizza House». На основі проведеного аналізу розроблено заходи щодо підвищення конкурентоспроможності організації на основі принципів логістики та проведено оцінку ефективності запропонованих заходів.Item Шляхи підвищення конкурентоспроможності підприємства(Конотопський інститут Сумського державного університету, 2022) Сергієнко, Б.І.Метою даної роботи є пошук шляхів удосконалення конкурентоспроможності підприємства ТОВ «Бейспак». Об'єктом дослідження є підприємство ТОВ «Бейспак». Предметом дослідження є конкурентоспроможність ТОВ «Бейспак». У роботі розглянуто теоретичні аспекти конкурентоспроможності підприємства, а саме: сутність та характеристика конкуренції та конкурентоспроможності, методи дослідження конкурентоспроможності підприємства. Проаналізована економічна діяльність та проведена оцінка конкурентоспроможності ТОВ «Бейспак». Запропоновані напрями удосконалення конкурентоспроможності підприємства ТОВ «Бейспак» та проведена оцінка їх ефективності.Item Оцінка і управління конкурентоспроможністю підприємства(Конотопський інститут Сумського державного університету, 2022) Шершак, К.С.Метою даної роботи є розробка пропозицій та рекомендацій щодо удосконалення управління конкурентоспроможністю ТОВ «Фрінет». Об'єктом дослідження є підприємство ТОВ «Фрінет». Предметом дослідження є управління конкурентоспроможністю ТОВ «Фрінет». У роботі розглянуто теоретичні основи аналізу конкурентоспроможності підприємства, а саме: сутність, методи комплексної оцінки, стратегії виробництва у сфері конкурентоспроможності. Проведена оцінка діяльності та конкурентоспроможності ТОВ «Фрінет». Розроблені пропозиції та рекомендації щодо удосконалення управління конкурентоспроможністю ТОВ «Фрінет», здійснена оцінка ефективності запропонованих заходів.Item Аналіз та шляхи підвищення конкурентоспроможності суб’єкта підприємництва(Сумський державний університет, 2022) Січкар, В.В.Метою даної роботи є визначення шляхів підвищення конкурентоспроможності суб’єкта підприємництва ТОВ «Алдолат». Об'єктом дослідження є суб’єкт підприємництва ТОВ «Алдолат». Предметом дослідження є вивчення сучасного стану конкурентоспроможності суб’єкта підприємництва ТОВ «Алдолат». У роботі розглянуто теоретико-методологічні основи конкурентоспроможності: сутність, інструменти підвищення та методи комплексної оцінки. Проведена оцінка конкурентоспроможності ТОВ «Алдолат». Запропоновані шляхи підвищення конкурентоспроможності ТОВ «Алдолат», здійснено економічне обґрунтування наданих пропозицій.Item Розробка програми конкурентоспроможності підприємницької структури(Сумський державний університет, 2021) Лавриненко, А.А.У роботі розглянутао сутність понять конкуренції та конкурентоспроможності. Виявленні особливості формування конкурентоспроможності підприємств сфери ресторанних послуг, проаналізовано параметри конкурентоспроможності закладу харчування, на прикладі ресторану "Sushy eat". Розроблено пропозиції по програмі підвищення конкурентоспроможності ресторану "Sushy eat".Item Розробка проекту підвищення конкурентоспроможності готелю(Сумський державний університет, 2021) Курченко, В.В.Метою кваліфікаційної роботи бакалавра є розробка проекту підвищення конкурентоспроможності готельного підприємства. Поставлена мета досягнута за рахунок вирішення наступних завдань: досліджено поняття конкурентоспроможність підприємства і особливості її оцінки для готельного бізнесу; охарактеризовано основні показники конкурентоспроможності готелю та критерії їх оцінки; обґрунтовано методичні підходи до вибору конкурентної стратегії; наведено організаційно-економічну характеристику готелю Дніпропетровськ; проаналізовано зовнішнє та внутрішнє середовище готелю Дніпропетровськ; обґрунтовано конкурентну стратегію готелю Дніпропетровськ; розроблено проект підвищення конкурентоспроможності готелю Дніпропетровськ. Об'єктом дослідження є господарська діяльність готелю Дніпропетровськ. Предметом дослідження є конкурентна стратегія і конкурентоспроможність готелю Дніпропетровськ.Item Формування стратегії підвищення конкурентоспроможності підприємства (на прикладі ДП "Пасажирське вагонне депо Бахмач")(Сумський державний університет, 2020) Горох, Ю.М.У роботі розглянуто концептуальні засади конкуренції та конкурентоспроможності; виділено особливості оцінки конкурентоспроможності промислової продукції; охарактеризовано якість як основу конкурентоспроможності. Проведено конкурентний аналіз досліджуваного підприємства та його конкурентів; визначено та проаналізовано конкурентоспроможність підприємств та конкурентоспроможність їх продукції. Запропоновано і обґрунтовано шляхи підвищення конкурентоспроможності підприємства ДП «ПАСАЖИРСЬКЕ ВАГОННЕ ДЕПО БАХМАЧ».Item Формування програми управління конкурентоспроможністю підприємства (на прикладі ТОВ "ЕКОСТИЛЬ")(Сумський державний університет, 2020) Соловйова, А.В.У роботі висвітлені питання теоретичної концептуалізації управління конкурентоспроможністю підприємства. Проаналізовано діяльність ТОВ «ЕКОСТИЛЬ» та визначено рівень конкурентоспроможності підприємства та його найближчих конкурентів. Запропоновано та обґрунтовано пропозиції щодо формування програми управління конкурентоспроможністю досліджуваного підприємства.Item Конкурентна стратегія як засіб забезпечення конкурентоспроможності в умовах динамічного ринкового середовища (на прикладі ПАТ "Конотопм’ясо")(Сумський державний університет, 2020) Ганашок, Т.О.У роботі узагальнено теоретичні і практичні аспекти формування конкурентної стратегії, охарактеризовано інструментарій формування конкурентних стратегій. Здійснено аналіз господарської діяльності та стратегії розвитку ПАТ «Конотопм’ясо». Розроблено рекомендації щодо формування конкурентної стратегії з використанням матриці ADL.Item Конкурентні переваги як основа формування конкурентоспроможності підприємства (на прикладі ТОВ "Якименко")(Сумський державний університет, 2020) Жукова, А.А.У роботі узагальнено теоретичні і практичні аспекти формування конкурентних переваг виробничого підприємства, охарактеризовано конкурентні переваги. Здійснено аналіз господарської діяльності ТОВ «Якименко». Запропоновано рекомендації щодо формування конкурентних переваг та підвищення конкурентоспроможності для ТОВ «Якименко».