Навчально-науковий інститут бізнес-технологій «УАБС» (ННІ БТ) (1980-2021)

Permanent URI for this communityhttps://devessuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/48923

Browse

Search Results

Now showing 1 - 1 of 1
  • Item
    Страхування ризиків в банківській діяльності
    (Сумський державний університет, 2019) Чічік, В.О.
    Актуальність теми кваліфікаційної магістерської роботи. Сучасна банківська система України характеризується ризиковим характером діяльності, що спричиняє негативний вплив як на клієнтів банківських установ, так і на суспільство в цілому, що у свою чергу може призвести до системної кризи у банківському секторі. Ризики існують на всіх стадіях діяльності банківської установи і можуть призводити до негативних фінансових наслідків. Закордонний досвід управління банківськими установами свідчить, що найбільш ефективним методом мінімізації банківських ризиків є страхування, що і обумовлює актуальність обраної теми кваліфікаційної роботи. Метою кваліфікаційної магістерської роботи є розкриття теоретичних та практичних засад системи страхування ризиків в банківській діяльності та виявлення напрямків розвитку страхування ризиків в банківській діяльності на основі моделювання. Об’єктом дослідження виступають економічні відносини, що виникають в процесі страхування ризиків в банківській діяльності. Предмет дослідження – система страхування ризиків комерційних банків як механізм захисту банківського сектору від існуючих ризиків діяльності. Основні результати роботи. Основні положення, що визначають наукову спрямованість проведеного дослідження полягають у наступному: набула подальшого розвитку систематизація науково-методичних підходів до визначення поняття «ризики в банківській діяльності» (стор. 11); проведено моделювання розвитку страхування ризиків в банківський діяльності (стор. 40-45). Рекомендації щодо використання результатів дослідження. Практичне значення одержаних результатів полягає в обґрунтування напрямів розвитку страхування ризиків в банківській діяльності з урахуванням перспективних банківських продуктів.