Видання зареєстровані авторами шляхом самоархівування
Permanent URI for this communityhttps://devessuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/1
Browse
Search Results
Item Підвищення ефективності отримання монодисперсних гранул(Сумський державний університет, 2012) Склабінський, Всеволод Іванович; Склабинский, Всеволод Иванович; Sklabinskyi, Vsevolod Ivanovych; Скиданенко, Максим Сергійович; Скиданенко, Максим Сергеевич; Skydanenko, Maksym Serhiiovych; Артюхов, Артем Євгенович; Артюхов, Артем Евгеньевич; Artiukhov, Artem YevhenovychНа сьогоднішній день в хімічній промисловості для виробництва гранульованого продукту з розплавів активно використовуються обертові віброгранулятори. Але вони мають деякі недоліки: забивання отворів витікання при диспергуванні рідини з домішками, що спричиняє перетин траєкторії руху крапель та їх об’єднання, порушуючи гранулометричний склад продукту, вони не можуть працювати в широкому діапазоні навантажень по розплаву. У даній роботі розглянуто один із варіантів усунення зазначених недоліків, шляхом підвищення швидкості витікання рідини з отворів пристрою.Item Влияние гидродинамики движения потоков и свойств инертной среды на качество продукта при гранулировании способом диспергирования(Грозненский государственный нефтяной технический университет, 2012) Скиданенко, Максим Сергійович; Скиданенко, Максим Сергеевич; Skydanenko, Maksym Serhiiovych; Демченко, Андрій Миколайович; Демченко, Андрей Николаевич; Demchenko, Andrii Mykolaiovych; Склабінський, Всеволод Іванович; Склабинский, Всеволод Иванович; Sklabinskyi, Vsevolod Ivanovych; Артюхов, Артем Євгенович; Артюхов, Артем Евгеньевич; Artiukhov, Artem YevhenovychВ данной статье рассмотрены методы повышения качества гранулированного продукта за счёт усовершенствования гидродинамики движения диспергируемой среды в объёме гранулятора и при истечении из его перфорированной корзины. Рассмотрены вопросы, связанные с оптимальным подбором инертной среды для кристаллизации и охлаждения гранул. Оценка влияния гидродинамических характеристик движения жидкости и свойств инертной среды на качество гранул проведена на основе результатов компьютерного моделирования и экспериментальных исследований.Item Експериментальне дослідження впливу температури та концентрації розчину на якість монодисперсних гранул(Одеська національна академія харчових технологій, 2012) Склабінський, Всеволод Іванович; Склабинский, Всеволод Иванович; Sklabinskyi, Vsevolod Ivanovych; Артюхов, Артем Євгенович; Артюхов, Артем Евгеньевич; Artiukhov, Artem Yevhenovych; Скиданенко, Максим Сергійович; Скиданенко, Максим Сергеевич; Skydanenko, Maksym SerhiiovychПроведено експериментальне дослідження впливу температури та концентрації диспергуючого розчину, діаметру отворів витікання рідини, фізичних властивостей інертного середовища на якість монодисперсних гранул. Наведено результати експериментальних досліджень.