Видання зареєстровані авторами шляхом самоархівування

Permanent URI for this communityhttps://devessuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/1

Browse

Search Results

Now showing 1 - 10 of 10
  • Item
    Аналіз та шляхи підвищення конкурентоспроможності суб’єкта підприємництва
    (Сумський державний університет, 2022) Січкар, В.В.
    Метою даної роботи є визначення шляхів підвищення конкурентоспроможності суб’єкта підприємництва ТОВ «Алдолат». Об'єктом дослідження є суб’єкт підприємництва ТОВ «Алдолат». Предметом дослідження є вивчення сучасного стану конкурентоспроможності суб’єкта підприємництва ТОВ «Алдолат». У роботі розглянуто теоретико-методологічні основи конкурентоспроможності: сутність, інструменти підвищення та методи комплексної оцінки. Проведена оцінка конкурентоспроможності ТОВ «Алдолат». Запропоновані шляхи підвищення конкурентоспроможності ТОВ «Алдолат», здійснено економічне обґрунтування наданих пропозицій.
  • Item
    Удосконалення конкурентної стратегії підприємницької діяльності
    (Сумський державний університет, 2021) Павленко, Б.В.
    Актуальність теми роботи полягає у необхідності підвищення конкурентоспроможності вітчизняних торговельних підприємств, з урахуванням сучасних кризових умов. Метою даної роботи є формулювання суті конкурентної стратегії на основі узагальнення існуючого методичного досвіту з урахуванням галузевої специфіки підприємств. Завданням дослідження є: аналіз внутрішнього та зовнішнього середовища підприємства; аналіз конкурентної стратегії ТОВ «Інститут кріогенних технологій», аналіз ставлення споживачів до продукції підприємства, аналіз життєвого циклу продукції та оцінка привабливості стратегічних зон господарювання, розроблення пропозицій щодо підвищення попиту на продукцію та удосконалення конкурентної стратегії підприємницької діяльності. Об’єктом дослідження є: принципи і засади удосконалення конкурентної стратегії підприємницької діяльності. Предметом дослідження є: конкурентна стратегія підприємницької діяльності. Наукова новизна дослідження: розроблені пропозиції щодо удосконалення конкурентної стратегії підприємницької діяльності, які враховують кризові умови існування та підвищену конкуренцію підприємств. Практична значущість полягає у покращені конкурентоспроможності підприємства завдяки удосконаленню конкурентної стратегії. У першому розділі «Теоретичні основи формування конкурентної стратегії підприємницької діяльності» розглянуто теоретичні засади формування конкурентної стратегії підприємницької діяльності. У другому розділі «Аналіз створення та реалізації конкурентної стратегії підприємницької діяльності» проведений аналіз формування та реалізації конкурентної стратегії підприємницької діяльності; аналіз зовнішнього та внутрішнього середовища підприємства; аналіз життєвого циклу продукції та оцінка привабливості стратегічних зон господарювання У третьому розділі «Пропозиції щодо удосконалення конкурентної стратегії підприємницької діяльності» розроблені та запропоновані до застосування рекомендації щодо удосконалення конкурентної стратегії підприємницької діяльності ТОВ «Інститут кріогенних технологій».
  • Item
    Підвищення конкурентоспроможності підприємства на основі впровадження інновацій
    (Сумський державний університет, 2021) Красильникова, Є.О.
    Метою магістерської роботи є вивчення та аналіз складових та конкурентоспроможності ПАТ «ВО»КОНТІ» в цілому, аналіз впливу складових мікро- та макросередовища на його розвиток (в тому числі і перспективний), розроблення заходів щодо поліпшення конкурентного становища підприємства та підвищення його прибутковості Об’єктом дослідження стало підприємство ПАТ «ВО»КОНТІ» Предметом дослідження є теоретико-методологічні засади щодо конкурентоздатності виробництва. Предмет і об'єкт дослідження визначили мету і завдання роботи. Методологічною основою дослідження є методи наукового пізнання, методологічні положення та концепції сучасної економічної теорії, методи економічного аналізу, графічний метод представлення даних і матеріалу, діалектичний, абстрактно-логічний і системного аналізу; розрахунково-конструктивний, порівняння. У першому розділі «Теоретичні основи конкурентоспроможності та роль введення інноваційних заходів» розглянуто загальне поняття конкурентоспроможності підприємства, визначено властивості, та методи аналізу конкурентоного середовища підприємства та інноваційної діяльності, а також розкрито питання ведення необхідності інноваційної політики. У другому розділі «Дослідження забезпечення конкурентоспроможності за рахунок введення інновацій» проаналізовано основні фактори розвитку кондитерської галузі та безпосередньо ПАТ «ВО»КОНТІ».Також розглянуто методи оцінки інноваційного потенціалу. У третьому розділі «Розробка напрямів розвитку підприємства та поліпшення його інноваційної політики» проведено аналіз ПАТ «ВО»КОНТІ», дана характеристика діяльності підприємства, проведенно оцінку впливу макро та мікросередовища на діяльність підприємства, проведено оцінку конкурентного стану, здійснений прогноз величини виробничого потенціалу на 5 роки та наведені основні шляхи поліпшення його використання. Наукова новизна дослідження : удосконалено науково-методичні підходи до оцінки конкурентного стану підприємства з урахуванням інструментарію стратегічного аналізу, що враховує специфіку конкурентного середовища при обґрунтуванні виробничої програми ; Запропоновано нові методи покращення ситуації ПАТ«ВО«КОНТІ» та підвищення рівня конкурентоспроможності та її інноваційної діяльності. Апробація результатів дипломної роботи. Сотник, І.М. Проблеми інвестування у розвиток відновлювальної енергетики у домогосподарствах України [Текст] / І.М. Сотник, М.І. Сотник, Є.О. Кріпак // Сучасні інноваційно-інвестиційні механізми розвитку національної економіки в умовах євроінтеграції: матеріали V Міжнародної науково-практичної конференції (м. Полтава, 1 листопада 2018 р.). – Полтава: ФОП Пусан А.Ф., 2018. – С. 43-45. Мельник Л.Г.,де.н.,професор, Дегтярьова І.Б.,к.е.н.,доцент,Кріпак Є.О, студент Інновацінні трансформації національної економіки під час третьої промислової революції:досвід ЄС. України [Текст] / Л.Г. Мельник, І.Б. Сотник, Є.О. Кріпак // Сучасні інноваційно-інвестиційні механізми розвитку національної економіки в умовах євроінтеграції: матеріали V Міжнародної науково-практичної конференції (м. Полтава, 1 листопада 2018 р.). – Полтава: ФОП Пусан А.Ф., 2018. – С. 43-45. Статья Prospects of Investment in Green Energy Projects in Ukrainian Households [Text] / I. Sotnyk, Y. Kovalenko, Y. Chortok, Y. Kripak // Economics and Region. – 2019. – № 2(73). – P. 12-21.
  • Item
    Розробка програми конкурентоспроможності підприємницької структури
    (Сумський державний університет, 2021) Лавриненко, А.А.
    У роботі розглянутао сутність понять конкуренції та конкурентоспроможності. Виявленні особливості формування конкурентоспроможності підприємств сфери ресторанних послуг, проаналізовано параметри конкурентоспроможності закладу харчування, на прикладі ресторану "Sushy eat". Розроблено пропозиції по програмі підвищення конкурентоспроможності ресторану "Sushy eat".
  • Item
    Розробка проекту підвищення конкурентоспроможності готелю
    (Сумський державний університет, 2021) Курченко, В.В.
    Метою кваліфікаційної роботи бакалавра є розробка проекту підвищення конкурентоспроможності готельного підприємства. Поставлена мета досягнута за рахунок вирішення наступних завдань: досліджено поняття конкурентоспроможність підприємства і особливості її оцінки для готельного бізнесу; охарактеризовано основні показники конкурентоспроможності готелю та критерії їх оцінки; обґрунтовано методичні підходи до вибору конкурентної стратегії; наведено організаційно-економічну характеристику готелю Дніпропетровськ; проаналізовано зовнішнє та внутрішнє середовище готелю Дніпропетровськ; обґрунтовано конкурентну стратегію готелю Дніпропетровськ; розроблено проект підвищення конкурентоспроможності готелю Дніпропетровськ. Об'єктом дослідження є господарська діяльність готелю Дніпропетровськ. Предметом дослідження є конкурентна стратегія і конкурентоспроможність готелю Дніпропетровськ.
  • Item
    Управління конкурентоспроможністю в підприємництві (на прикладі ТОВ "Двері Білорусії")
    (Сумський державний університет, 2020) Лозицький, С.А.
    У роботі визначено суть поняття конкуренції, розглянуті інструменти і методи підвищення конкурентоспроможності підприємства. Проведено аналіз рівня конкурентоспроможності на прикладі підприємства ТОВ «Двері Білорусії». Запропоовано шляхи підвищення конкурентоспроможності підприємства.
  • Item
    Підвищення конкурентоспроможності підприємницької структури (на прикладі ТОВ "ТД Амбар")
    (Сумський державний університет, 2020) Назаренко, І.М.
    У роботі розглянуто теоретико-методологічні основи конкурентоспроможності. Здійснено аналіз конкурентоспроможності ТОВ «ТД Амбар». Запропоновано основні заходи щодо підвищення конкурентоспроможності ТОВ «ТД Амбар».
  • Item
    Оцінка конкурентоспроможності торговельного підприємства (на прикладі ТОВ «Гліз»)
    (Сумський державний університет, 2020) Бойко, В.Г.
    У роботі розглянуто теоретичні аспекти конкурентоспроможності підприємства в сучасних умовах: поняття і сутність конкуренції та конкурентоспроможності; ключові фактори, що впливають на конкурентоспроможність підприємства. Проведено аналіз та оцінку конкурентоспроможності торговельного підприємства. Запропоновано шляхи підвищення конкурентоспроможності торговельного підприємства, визначена їх економічна ефективність.
  • Item
    Методичні підходи щодо оцінки конкурентоспроможності потенціалу підприємства
    (Сумський державний університет, 2020) Ільченко, К.С.
    У першому розділі кваліфікаційної роботи було розглянуто теоретичні засади конкурентоспроможності потенціалу підприємства, взаємозв’язок понять «конкуренція» та «конкурентоспроможність потенціалу підприємства», розглянуто основні фактори конкурентоспроможності потенціалу. Другий розділ. В результаті вивчення теоретичних аспектів було проаналізовані методи оцінки конкурентоспроможності підприємства і стратегічні методи підвищення конкурентоспроможності. Третій розділ роботи: аналіз виробничого і фінансового потенціалу ВАТ "Сумихімпром".
  • Item
    Розвиток стратегічного потенціалу підприємства
    (Сумський державний університет, 2019) Неженець, А.І.
    У першому розділі роботи представлені складові стратегічного економічного потенціалу підприємства та розкривається їх суть. У другій частині роботи проаналізовано та оцінено вплив кожного з складових економічного потенціалу на ефективну роботу підприємства. У третьому розділі роботи використовується набір фінансових індикаторів для аналізу та оцінки діяльності компанії.