Інститут Шосткинський (ШІ)
Permanent URI for this communityhttps://devessuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/45
Browse
768 results
Search Results
Item Моделювання процесу концентрування розчину сульфатної кислоти випаровуванням у потік нейтрального газу(Сумський державний університет, 2019) Харчук, О.Е.Виявленню закономірностей процесу концентрування водних розчинів сульфатної кислоти шляхом випаровуванням в потік нейтрального газу за умов зовнішнього теплопостачання. Представлено результати експериментального дослідження впливу нейтрального газу і режимних параметрів процесу на інтенсивність процесу концентрування. Запропоновано методику визначення швидкості випаровування розчину кислоти та експериментально встановлено його залежності від складу розчину. Проведено дослідження тепломасопереносу під час концентрування, визначено величини потоків теплоти при теплообміні між рідкою і газовою фазами, визначені умови, за яких потік теплообміну міняє напрямок. Отримано емпіричні рівняння для розрахунку швидкості випаровування розчину кислоти та коефіцієнтів тепло- і масовіддачі при його концентруванні.Item Аналіз та оцінка конкурентоспроможності ДП "Середино-Будське лісове господарство"(Сумський державний університет, 2019) Шевцова, І.П.В роботі досліджено поняття конкурентоспроможності підприємства, розглянуто характеристику факторів забезпечення та підвищення конкурентоспроможності підприємства. В роботі досліджено методичні підходи до оцінювання конкурентоспроможності підприємства та проведено аналіз факторів конкурентоспроможності підприємства. Проаналізовано ефективність заходів із забезпечення конкурентоспроможності та обґрунтовано шляхи підвищення конкурентоспроможності підприємства.Item Управління конкурентоспроможністю підприємства(Сумський державний університет, 2019) Ковтун, М.Ю.У роботі розглянуто загальні поняття стосовно конкурентоспроможності, визначено її сутність, особливості управління конкурентоспроможністю та охарактеризовано основні конкурентні стратегії.. Проаналізовано фактори, що впливають на рівень конкурентоспроможності підприємства, проаналізовано основні методи і механізм оцінки рівня конкурентоспроможності. Здійснено оцінку конкурентоспроможності підприємства та визначено основні напрями підвищення рівня конкурентоспроможності на підприємстві.Item Оцінка інноваційного потенціалу підприємства(Сумський державний університет, 2019) Небилиця, В.С.В роботі проаналізовано та узагальнено основні підходи до трактування поняття «інноваційний потенціал підприємства». Визначено основні складові інноваційного потенціалу підприємства та розкрито їх зміст. Досліджено особливості здійснення оцінки інноваційного потенціалу підприємства. Здійснено оцінку інноваційного потенціалу підприємства ПАТ «Володарка» та ефективність управління ним.Item Планування заходів зі зниження собівартості продукції на ПАТ "Новгород-Сіверський сирзавод"(Сумський державний університет, 2019) Полуда, О.А.Метою даної роботи є розгляд плану по зниженню собівартості продукції на підприємстві. В роботі розглянуто сутність собівартості, принципи формування собівартості. Проаналізовано та обґрунтовано система показників для оцінки собівартості продукції, проаналізована методика аналізу показників рівня собівартості продукції. В роботі здійснено аналіз собівартості продукції за калькуляційними статтями та аналіз собівартості окремих видів продукції. Запропановано шляхи зниження собівартості продукції.Item Економічна оцінка результатів інноваційної діяльності підприємств комунальної сфери(Сумський державний університет, 2019) Полуда, І.А.Метою даної роботи є економічна оцінка результатів інноваційної діяльності підприємства ТОВ «Шостка – тепло». В роботі викладено інформація про економічну сутність інновацій та правове забезпечення інноваційної діяльності в Україні. Зібрана та проаналізована інформація про фінансовий стан підприємств. Систематизована методика дослідження фінансово-економічного стану підприємства і обрані пріоритетні показники для розрахунку ефективності діяльності підприємства. Запропоновано шляхи покращення фінансово-економічного стану підприємства.Item Оцінка фінансового стану і стабільності підприємства(Сумський державний університет, 2019) Аврамець, М.В.Метою даної роботи є дослідження сутності та необхідності фінансової стійкості підприємства, методичних аспектів її оцінки, здійснення аналізу фінансової стійкості підприємства. В роботі досліджується поняття «фінансова стійкость», його види і передумови виникнення фінансової нестабільності на підприємстві, здійснюється огляд методичних моделей щодо діагностики фінансової стійкості підприємств, а також були розроблені заходи щодо стабілізації фінансового стану підприємства.Item Методи оцінки банкрутства підприємства в аналізі фінансової стійкості(Сумський державний університет, 2019) Синенкова, Г.В.Метою даної роботи є дослідження можливості банкрутства ШКЗ «Зірка» за допомогою використання методів економіко-математичного моделювання на основі комплексного аналізу фінансового стану підприємства та формування заходів щодо фінансового оздоровлення суб’єкта господарювання.Item Антикризове управління як засіб запобігання банкрутству підприємства(Сумський державний університет, 2019) Міщенко, Г.М.В роботі досліджено можливості банкрутства ВАТ «ШЗХР» за допомогою використання методів економіко-математичного моделювання на основі комплексного аналізу фінансового стану підприємства та формування заходів щодо фінансового оздоровлення суб’єкта господарювання.Item Напрямки підвищення ефективності використання виробничих ресурсів підприємства(Сумський державний університет, 2019) Красновид, Р.С.У роботі проаналізовано використання виробничих ресурсів підприємства та розроблено заходи по покращенню ефективності їх використання. Оцінено вплив запропонованих заходів на кінцеві результати виробничої діяльності.