Інститут Шосткинський (ШІ)

Permanent URI for this communityhttps://devessuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/45

Browse

Search Results

Now showing 1 - 9 of 9
  • Item
    Оптимізація складу витрат підприємства
    (Шосткинський інститут Сумського державного університету, 2024) Ченцова, І.В.
    В роботі розглянуто теоретико-методологічні засади формування ефективних систем управління витратами на підприємствах в умовах мінливих ринкових відносин. Досліджено поточний стан систем управління витратами в ТОВ "ТПК-Електронікс" та оцінено їх ефективність. Наведено основні напрями підвищення ефективності системи управління витратами на підприємстві.
  • Item
    Планування заходів зі зниження собівартості продукції на ПАТ «Новгород-Сіверський сирзавод»
    (Шосткинський інститут Сумського державного університету, 2024) Толкачова, Н.О.
    У роботі розглянуто сутність та складові собівартості продукції, проаналізовано сучасні підходи до обгрунтовання система показників для оцінки собівартості продукції в різних галузях та розглядається методика аналізу рівня витрат на гривню продукції. Проаналізовані чинники впливу на величину собівартості продукції та запропоновані заходи по зниженню собівартості продукції на ПАТ «Новгород-Сіверський сирзавод».
  • Item
    Рентабельність підприємства та шляхи її підвищення
    (Шосткинський інститут Сумського державного університету, 2024) Колесніченко, Л.Г.
    В роботі розкрито сутність прибутку та рентабельності, а також формування прибутку підприємтва та фактори, що впивають на рівень рентабельності, наведені показники рентабельності підприємства та методи її визначення, здійснено оцінку рентабельності ПрАТ «Лакталіс Суми» та запропоновані шляхи її підвищення.
  • Item
    Оптимізація складу витрат підприємства
    (Шосткинський інститут Сумського державного університету, 2023) Карпенко, К.І.
    У роботі розглянуто природу та сутність витрат підприємства, а також контроль витрат і зниження собівартості. На прикладі ТОВ «ТПК-електронікс» проаналізовано особливості методичних підходів до формування та реалізації стратегії відповідно до ринкових умов та можливостей підприємств. Проведено оптимізацію складу витрат ТОВ «ТПК-Електронікс».
  • Item
    Економічний аналіз ефективності роботи підприємства за допомогою системи "витрати-випуск-прибуток"
    (Шосткинський інститут Сумського державного університету, 2023) Протасєй, І.С.
    У роботі розглянуто сутність та передумови аналізу системи витрати-випуск-прибуток, розглянуто поняття та види витрат підприємства, вивчено залежність прибутку підприємства від витрат та обсягу реалізації. Вивчено різні методики розрахунку показників системи «витрати - випуск - прибуток» та подано організаційно - економічну характеристику досліджуваного підприємства. На прикладі КП «Водоканал» проведений СVP - аналіз послуг водопостачання, обґрунтовано напрями удосконалення господарської діяльності підприємства.
  • Item
    Оцінка ефективності системи управління витратами на підприємстві
    (Сумський державний університет, 2021) Курило, Ю.А.
    У роботі було визначено природу та сутність витрат підприємства та надана загальна теоретична характеристика системи управління витратами. Розглянуто вплив комп’ютеризації на організацію системи управління витратами та підходи до визначення ефективності систем управління витрат. Проведено аналіз системи управління витратами ПрАТ «Шосткинський хлібокомбінат». Здійснено аналіз поведінки витрат підприємства і на цій основі визначено рівень ефективності роботи підприємства.
  • Item
    Аналіз та оцінка витрат виробничого підприємства
    (Сумський державний університет, 2021) Невесенко, А.О.
    У роботі досліджувалась економічна сутність поняття «витрат», розглядались основні ознаки поділу витрат у процесі здійснення виробничої діяльності підприємства; розглядались особливості обліку затрат на виробництво. Розглядались методичні підходи до оцінки виробничих витрат в контексті особливостей організації аналізу витрат підприємства та методів управління затратною складовою підприємницької діяльності. Досліджено показники витрат операційної діяльності ПАТ «Ласощі» станом на 2017 – 2019 роки, проведено аналіз та оцінку показників фінансово-господарської діяльності підприємства. Надано рекомендації щодо мінімізації розміру витрат виробничого підприємства.
  • Item
    Особливості управління чистим прибутком на підприємстві в сучасних умовах
    (Сумський Державний Університет, 2020) Полянський, А.О.
    В роботі представлено загальне поняття прибутку, як показника ефективності роботи підприємства в ринкових умовах, розглянуто особливості управління чистим прибутком на підприємстві, визначено механізм його формування. » надана характеристика виробничої діяльності ПАТ «Шосткинський хлібокомбінат», проведено оцінку основних показників господарської діяльності аналізованого підприємства, здійснено факторний аналіз формування чистого прибутку підприємства та запропоновані заходи щодо підвищення рівня прибутковості підприємства з виявленням ефекту від їх реалізації.
  • Item
    Методичні підходи до оцінки витрат підприємства (на прикладі ПАТ Кременчуцький мясокомбінат)
    (Сумський державний університет, 2020) Чаплигін, А.О.
    У дипломній роботі було досліджено процес аналізу та обліку витрат господарської діяльності підприємства. За даними реально діючого субєкту господарювання було проведено аналіз його витрат . За результатами аналізу було виявлено недоліки і переваги в методиці обліку витрат на досліджуємому підприємстві. Запропоновано ефективні шляхи щодо економії витрат господарської діяльності в сучасних умовах господарювання.