Видання зареєстровані авторами шляхом самоархівування

Permanent URI for this communityhttps://devessuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/1

Browse

Search Results

Now showing 1 - 8 of 8
  • Item
    Корпоративні бізнес-рішення: технологія прийняття рішень, тактика і стратегія, аналіз ефективності
    (Сумський державний університет, 2019) Іжкун, Л.Я.
    Актуальність теми. Важливим фактором фінансової стабілізації економіки держави є постійний процес нарощування потенціалу бізнесу, наслідком якого, зазвичай, є капіталізація господарюючих суб’єктів. Ріст капіталізації компанії є можливим за умов ефективного прийняття бізнес-рішень, що дозволятиме досягати цільових показників, які встановлені власниками. Будь-яка компанія має за мету отримання прибутку, що дозволить задовольнити інтереси різних учасників, а саме персоналу, власників, державу тощо. У цьому контексті важливу роль відіграє менеджер як головний учасник реалізації політики управління підприємством. Основним інструментом впливу та управління є прийняття та реалізація БР. Цей процес дозволяє впливати на складові підприємства, його роботу, очікувані результати. Тому для здійснення ефективної роботи суб’єктом господарювання менеджмент повинен приймати виважені БР, що дозволить досягти поставлених цілей. У багатьох вітчизняних компаніях поки панують радянські технології управління, тому важливо обґрунтувати шляхи оптимізації системи прийняття та реалізації бізнес-рішень. Це дозволить підвищити конкурентоспроможність компаній, забезпечить більш ефективну роботу менеджменту.
  • Item
    Економічний аналіз діяльності підприємства
    (Сумський державний університет, 2019) Черепанська, А.О.
    У першому розділі "Прибуток та рентабельність як основні показники ефективної діяльності підприємства" аналізується сутність поняття прибутку та рентабельності, загальна методика оцінки рентабельності підприємства. У другому розділі " Методика економічного аналізу прибутковості підприємства " розглядаються основні показники рентабельності, а саме, рентабельність активів, рентабельність капіталу, аналізуються фактори, що впливають на величину цих показників та наводиться методика їх розрахунку. У третьому розділі " Економічний аналіз рентабельності підприємства " проведений аналіз рентабельності підприємства ПАТ "Охтирський м’ясокомбінат".
  • Item
    Економічний аналіз діяльності підприємства
    (Сумський державний університет, 2019) Пономаренко, В.Г.
    Метою дослідження є економічний аналіз фактичного стану роботи компанії «Фокстрот» і на цій основі розробити шляхи удосконалення його роботи . Об’єктом дослідження є торгова мережа «Фокстрот. Предметом дослідження є аналіз організації роботи магазину по вивченню попиту населення, формуванню асортименту товарів, організації рекламної роботи, організації продажу і обслуговування покупців. В ході виконання роботи використовувалась спеціальна література по цій проблемі, досвід роботи фірмового магазину «Фокстрот» ”, дані статистичної і відомчої звітності. В процесі дослідження використовувались методи порівняння, системного аналізу і статистичних групувань. В першому розділі досліджено теоретичні аспекти економічного аналізу, визначено предмет, зміст, завдання і принципи фінансово-економічного аналізу. В другому розділі проведено безпосередньо описана фірмова торгівельна мережа, її задачі і перспективи розвитку В третьому розділі проведено аналіз торгової діяльності «Фокстрот».
  • Item
    Формування економічної стратегії підприємства
    (Сумський державний університет, 2019) Білоус, Д.І.
    В першому розділі розглянуті питання щодо планування і стратегії розвитку підприємства, а саме економічні умови формування планів підприємства та методологія визначення економічної стратегії підприємства, порядок організації економічного аналізу на підприємстві та шляхи його вдосконалення. Для подальшого планування економічного розвитку підприємства розглянуто теоретичні основи по планування собівартості продукції та прибутку та планування технічного і організаційного розвитку підприємства. В другому розділі розглянута методологія визначення економічного стану підприємства. Сюди входить методологія визначення доходів підприємства та факторів, що впливають на рівень доходів та аспекти діагностики економічного стану підприємства. Третій розділ повністю присвячений розрахункам основних показників плану економічного розвитку підприємства у 2017 році у зв’язку зі введенням в експлуатацію цеху з новим обладнанням.
  • Item
    Аналіз формування стратегії розвитку агропромислового підприємства
    (Сумський державний університет, 2019) Черненко, О.С.
    У першому розділі «Теоретичні основи стратегії розвитку агропромислового підприємства в сучасних умовах» розкриті основні напрями формування стратегії розвитку агропромислового комплексу в Україні та методика прийняття стратегічних рішень. У другому розділі роботи «Сучасний стан економіки агропромислового підприємства» надана природно-економічна характеристика агропромислового підприємства, проведений аналіз наявності та використання виробничих ресурсів агропромислового підприємства та аналіз фінансово-економічних результатів діяльності агропромислового підприємства. У третьому розділі роботи «Шляхи удосконалення розробки стратегії розвитку агропромислового підприємства» проведена розробка методики аналізу зовнішнього і внутрішнього середовища агропромислового підприємства, надано визначення місії і цілей агропромислового підприємства, здійснена розробка стратегічних альтернатив і вибір стратегії агропромислового підприємства.
  • Item
    Бізнес-планування як інструмент управління прибутком підприємства
    (Сумський державний університет, 2019) Бондаренко, С.В.
    Метою кваліфікаційної роботи є розрахунок прибутковості ресторанного закладу «Сад», та знаходження рішень щодо його збільшення. Об’єктом дослідження являється діяльність приватного підприємства «Сад». Предметом дослідження являється аналіз економічних показників підприємства. В першому розділі розглянуті питання щодо основних засад бізнес-планування та управління прибутком підприємства. В другому розділі розглянуто оцінки прибутковості підприємств та фактори, які їх визначають . Третій розділ присвячений розрахунку основних показників бізнес-плану, розвитку підприємства на прикладі диверсифікації його діяльності.
  • Item
    Аналіз факторів формування бізнес-середовища для підприємств в Україні
    (Сумський державний університет, 2019) Супрун, В.Г.
    У першому розділі роботи "Аналіз теоретичних засад визначення та формування бізнес-середовища" розглянуто визначення «бізнес-середовище», визначені фактори, що стримують розвиток бізнес-середовища в Україні. У другому розділі "Аналіз методів оцінювання середовища" проаналізовано світові та вітчизняні індекси, що оцінюють економіку країни і бізнес середовище. У третьому розділі роботи «Оцінювання фінансово-економічного стану підприємств м. Суми" проведена оцінка фінансово-економічного стану та розраховано основні показники діяльності підприємств ПАТ "Сумське НВО", ПАТ "Технологія".
  • Item
    Аналіз виробничо-збутової діяльності підприємства (на прикладі ПрАТ "Конотопський Хлібокомбінат")
    (Сумський державний університет, 2019) Пелюта, Л.М.
    Організовуючи виробництво, людина ставить перед собою мету, яка обумовлена її проблемами і способом життя. Отже, виробництво підпорядковане безпосередньо людині й тим законам, які регулюють її життєдіяльність, тобто законам суспільного розвитку. Виробництво є головною ланкою суспільного розвитку і базується на споживчих потребах людини. У першому розділі роботи проаналізовано сучасний стан хлібопекарської галузі України, розглянута загальна характеристика показників, які характеризують виробництво та збут хлібних та хлібобулочних виробів, виявлене економічне значення виробництва, основні поняття та види. У другому розділі роботи здійснений аналіз обсягів виробництва і збуту готової продукції на прикладі ПрАТ «Конотопський хлібокомбінат». У третьому розділі роботи запропоновані шляхи покращеня ефективності виробництва підприємства. У висновках сформульовані основні результати дослідження.