Факультет технічних систем і енергоефективних технологій (ТеСЕТ)

Permanent URI for this communityhttps://devessuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/25

Browse

Search Results

Now showing 1 - 10 of 10
  • Item
    Вдосконалення нормативного забезпечення системи електронного документообігу на ВП "Атомремонтсервіс"
    (Сумський державний університет, 2018) Денисенко, Юлія Олександрівна; Денисенко, Юлия Александровна; Denysenko, Yuliia Oleksandrivna; Черепова, К.Р.
    На основі вимог стандарту ДСТУ ISO 9001: 2015 та стандартів серії IDEF, була розроблена карта процесів управління документацією замовника на підприємстві.
  • Item
    Удосконалення нормативного забезпечення вимірювань при виробництві труб
    (Сумський державний університет, 2017) Тимошенко, Б.М.; Денисенко, Юлія Олександрівна; Денисенко, Юлия Александровна; Denysenko, Yuliia Oleksandrivna
    Труби широко вживаються в народному господарстві. Вони застосовуються як для транспортування по них різних середовищ, так і як конструкційні елементи (опори, колони, перекладини, оболоноки). З моменту свого створення ДП «Завод обважнених бурильних і ведучих труб» займається виготовленням труб для проведення бурильних робіт з видобутку нафти і газу, а також при геологорозвідувальному бурінні в усіх кліматичних зонах. Технологічний процес виготовлення труб гарантує достатню якість і надійність продукції. За роки своєї роботи продукція підприємства має ринок збуту в країнах СНД, на Далекому і Близькому Сході, в Європі і Північній Америці. Тому забезпечення якості труб при їх виготовленні є актуальним питанням для підприємства, вирішення якого забезпечить його конкурентоспроможність як на вітчизняному, так і на світовому ринку.
  • Item
    Оцінювання ризиків при виготовленні майонезу
    (Сумський державний університет, 2017) Цебро, С.В.; Денисенко, Юлія Олександрівна; Денисенко, Юлия Александровна; Denysenko, Yuliia Oleksandrivna
    Майонез є одним з важливих жирових продуктів. Він має високу харчову і смакову цінність, що зумовлено великим набором харчових, смакових речовин, які знаходяться у емульсійній структурі. Його споживання в нашій країні досягає 3 кг на людину в рік, і ця цифра має тенденцію до збільшення. При виборі майонезу українські споживачі, перш за все, звертають увагу на його властивості (колір, смак, жирність), ціну та упаковку. Проте останнім часом велика кількість досліджень наголошує про ризики, що спричиняються здоров’ю людини від неякісного майонезу та викликають наслідки ушкодження для здоров’я людини різного ступеня аж до летальних випадків. Тому управління ризиками при виготовленні майонезу є актуальним питанням, тому що кожна людина має невід’ємне природне право на безпеку свого життя.
  • Item
    Дослідження показників якості олії при зберіганні після дезодорації
    (Сумський державний університет, 2017) Старинський, А.А.; Денисенко, Юлія Олександрівна; Денисенко, Юлия Александровна; Denysenko, Yuliia Oleksandrivna
    Соняшникова олія – одна з найважливіших рослинних олій, що має велике народно-господарське значення. У кулінарії застосовується для смаження і додавання до салатів. Соняшникова олія застосовується для виготовлення маргаринів і консервів, а також у миловарінні та лакофарбовій промисловості. Україна є найбільшим експортером соняшникової олії у світі (близько 40 % світового експорту). Тому забезпечення якості олії є актуальним питанням, вирішення якого забезпечить конкурентоспроможність вітчизняних підприємств.
  • Item
    Системний підхід до вдосконалення організації охорони праці на машинобудівному підприємстві
    (Сумський державний університет, 2017) Мартиненко, Т.В.; Денисенко, Юлія Олександрівна; Денисенко, Юлия Александровна; Denysenko, Yuliia Oleksandrivna
    Створення здорових і безпечних умов праці, а, отже, збереження життя і здоров'я людини в процесі праці – одне з найважливіших завдань на сучасному етапі розвитку суспільства. Комфортні і безпечні умови праці сприяють зниженню стомлюваності, підвищенню продуктивності праці людини, що є значущим фактором у діяльності підприємств.
  • Item
    Удосконалення нормативної документації на комбіновані матеріали для пакування харчових продуктів
    (Сумський державний університет, 2017) Кузьменко, А.В.; Денисенко, Юлія Олександрівна; Денисенко, Юлия Александровна; Denysenko, Yuliia Oleksandrivna
    Пакувальні матеріали відіграють важливу роль у формуванні асортименту товарів, їх іміджу, забезпеченні збереженості в процесі товаропросування. Ринок України диктує поступовий розвиток промисловості й сільського господарства в напрямку створення якісних товарів у надійній упаковці. Сучасна ефективна та приваблива упаковка трансформувалась в активний ринковий інструмент.
  • Item
    Нормативне забезпечення інформаційної системи управління екологічною безпекою підприємства
    (Сумський державний університет, 2016) Ковчун, О.М.; Денисенко, Юлія Олександрівна; Денисенко, Юлия Александровна; Denysenko, Yuliia Oleksandrivna
    Негативні наслідки техногенних аварій, катастрофічне забруднення повітря, води та ґрунту, надмірна концентрація промисловості у певних регіонах, нераціональне природокористування, демографічна криза — навіть і цей, далеко не повний перелік негативних чинників, створили реальну загрозу національній безпеці України в екологічній сфері. Поряд зі значним зниженням рівня захворюваності такими недугами, як поліомієліт, дифтерит, малярія спостерігається зростання випадків захворювань, спричинених вживанням неякісної питної води та продуктів харчування, забрудненим повітрям (гепатит, легеневі, онкологічні хвороби). Відтак проблема забезпечення національної безпеки в екологічній сфері набула в нашій державі безпрецедентної гостроти. Для її розв'язання необхідно розробити наукові засади екологічної безпеки, методологію забезпечення її реалізації.
  • Item
    Нормалізація показників якості на машинобудівному підприємстві
    (Сумський державний університет, 2015) Федченко, С.В.; Денисенко, Юлія Олександрівна; Денисенко, Юлия Александровна; Denysenko, Yuliia Oleksandrivna
    У сучасному машинобудуванні України вкрай необхідне вдосконалення управління якістю процесів виробництва, а також продукції, що виробляється та просувається на ринок. Також важливо враховувати прагнення України до вступу у Європейський Союз, де встановлені достатньо жорсткі вимоги щодо якості та безпеки продукції. Тому застосування сучасних механізмів управління якістю продукції, у наш час, є дуже важливим критерієм для конкурентоспроможності.
  • Item
    Методологія застосування нейроподібних структур для управління якістю
    (Сумський державний університет, 2015) Федоришин, О.В.; Денисенко, Юлія Олександрівна; Денисенко, Юлия Александровна; Denysenko, Yuliia Oleksandrivna
    Сучасні напрямки розвитку машинобудування характеризуються розширенням номенклатури продукції у відповідності до швидкоплинних потреб споживачів, інформатизацією та інтелектуалізацією технологій, зростанням вимог до точності та достовірності методів оцінювання якості промислової продукції для забезпечення її конкурентоспроможності на світовому ринку. Це обумовлює необхідність вдосконалення існуючих та створення нових методів оцінювання та прогнозування якості продукції на основі використання сучасних інформаційних технологій, зокрема систем збирання, опрацювання й ефективного використання техніко-економічної інформації про властивості виробів.
  • Item
    Оцінювання техніко-економічних показників інструментальної підготовки виробництва
    (Сумський державний університет, 2014) Залога, Вільям Олександрович; Залога, Вильям Александрович; Zaloha, Viliam Oleksandrovych; Івченко, Олександр Володимирович; Ивченко, Александр Владимирович; Ivchenko, Oleksandr Volodymyrovych; Динник, О.Д.; Денисенко, Юлія Олександрівна; Денисенко, Юлия Александровна; Denysenko, Yuliia Oleksandrivna
    В наш час проблема підвищення ефективності інструментальної підготовки виробництва (ІПВ) є актуальною для вітчизняних машинобудівних підприємств. Інструмент та оснащення виявляється найважливішим елементом виробництва і визначає рівень технологічного процесу та якість продукції підприємства, продуктивність праці. Одним із шляхів вирішення цього питання є управління їх діяльністю завдяки створенню системи техніко-економічних показників ІПВ.