Факультет технічних систем і енергоефективних технологій (ТеСЕТ)

Permanent URI for this communityhttps://devessuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/25

Browse

Search Results

Now showing 1 - 2 of 2
  • Item
    Оцінювання ризиків при виготовленні майонезу
    (Сумський державний університет, 2017) Цебро, С.В.; Денисенко, Юлія Олександрівна; Денисенко, Юлия Александровна; Denysenko, Yuliia Oleksandrivna
    Майонез є одним з важливих жирових продуктів. Він має високу харчову і смакову цінність, що зумовлено великим набором харчових, смакових речовин, які знаходяться у емульсійній структурі. Його споживання в нашій країні досягає 3 кг на людину в рік, і ця цифра має тенденцію до збільшення. При виборі майонезу українські споживачі, перш за все, звертають увагу на його властивості (колір, смак, жирність), ціну та упаковку. Проте останнім часом велика кількість досліджень наголошує про ризики, що спричиняються здоров’ю людини від неякісного майонезу та викликають наслідки ушкодження для здоров’я людини різного ступеня аж до летальних випадків. Тому управління ризиками при виготовленні майонезу є актуальним питанням, тому що кожна людина має невід’ємне природне право на безпеку свого життя.
  • Item
    Удосконалення нормативної документації на комбіновані матеріали для пакування харчових продуктів
    (Сумський державний університет, 2017) Кузьменко, А.В.; Денисенко, Юлія Олександрівна; Денисенко, Юлия Александровна; Denysenko, Yuliia Oleksandrivna
    Пакувальні матеріали відіграють важливу роль у формуванні асортименту товарів, їх іміджу, забезпеченні збереженості в процесі товаропросування. Ринок України диктує поступовий розвиток промисловості й сільського господарства в напрямку створення якісних товарів у надійній упаковці. Сучасна ефективна та приваблива упаковка трансформувалась в активний ринковий інструмент.