Please use this identifier to cite or link to this item: https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/100215
Or use following links to share this resource in social networks: Recommend this item
Title Вивчення фізико-хімічних властивостей питної води Закарпаття
Authors Шкарампота, Н.І.
ORCID
Keywords твердість води
питна вода
підземні води
здоров’я населення
water hardness
drinking water
groundwater
public health
Type Conference Papers
Date of Issue 2025
URI https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/100215
Publisher Класичний фаховий коледж Сумського державного університету
License Copyright not evaluated
Citation Шкарампота Н. І. Вивчення фізико-хімічних властивостей питної води Закарпаття / наук. кер. О. В. Кобзар // Перший крок у науку: Конотопські наукові студії – 2025: тези доповідей ІV Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції здобувачів освіти, м. Конотоп 1 червня 2025 р. / за заг. ред.: Г. А. Коломоєць, Г. В. Буянової, Т. В. Гребеник та ін. Конотоп : Класичний фаховий коледж Сумського державного університету, 2025. С. 139-142.
Abstract У статті розглядаються питання твердості питної води, зокрема в приватних колодязях деяких районів Закарпатської області. Проаналізовано вплив твердої води на здоров’я та інженерні мережі, розглянуто геологічну будову регіону, її вплив на якість питної води, поверхневі та підземні води. Постановка проблеми. Існує думка, що тверда вода шкодить здоров’ю, наприклад, збільшує ризик сечокам’яної хвороби. Більшість вважає, що для зменшення твердості води її необхідно прокип’ятити. Це дослідження перевіряє вірогідність такої інформації. Мета роботи: визначити рівень твердості питної води колодязів деяких районів Закарпатської області, з’ясувати вплив якості питної води на здоров’я населення та інженерні мережі, оцінити можливість зменшення твердості різними методами.
Appears in Collections: Наукові видання (КФК)

Views

Unknown Country Unknown Country
1

Downloads

Files

File Size Format Downloads
Shkarampota_water_hardness.pdf 518.8 kB Adobe PDF 0

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.