Вивчення фізико-хімічних властивостей питної води Закарпаття
No Thumbnail Available
Date
2025
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Класичний фаховий коледж Сумського державного університету
Theses
Date of Defense
Scientific Director
Speciality
Date of Presentation
Abstract
У статті розглядаються питання твердості питної води, зокрема в
приватних колодязях деяких районів Закарпатської області.
Проаналізовано вплив твердої води на здоров’я та інженерні мережі,
розглянуто геологічну будову регіону, її вплив на якість питної води,
поверхневі та підземні води.
Постановка проблеми. Існує думка, що тверда вода шкодить
здоров’ю, наприклад, збільшує ризик сечокам’яної хвороби. Більшість
вважає, що для зменшення твердості води її необхідно прокип’ятити. Це
дослідження перевіряє вірогідність такої інформації.
Мета роботи: визначити рівень твердості питної води колодязів
деяких районів Закарпатської області, з’ясувати вплив якості питної
води на здоров’я населення та інженерні мережі, оцінити можливість
зменшення твердості різними методами.
Keywords
твердість води, питна вода, підземні води, здоров’я населення, water hardness, drinking water, groundwater, public health
Citation
Шкарампота Н. І. Вивчення фізико-хімічних властивостей питної води Закарпаття / наук. кер. О. В. Кобзар // Перший крок у науку: Конотопські наукові студії – 2025: тези доповідей ІV Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції здобувачів освіти, м. Конотоп 1 червня 2025 р. / за заг. ред.: Г. А. Коломоєць, Г. В. Буянової, Т. В. Гребеник та ін. Конотоп : Класичний фаховий коледж Сумського державного університету, 2025. С. 139-142.