Please use this identifier to cite or link to this item: http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/10060
Or use following links to share this resource in social networks: Recommend this item
Title Спосіб отримання гранульованих харчових продуктів
Authors Kononenko, Mykola Petrovych
Vakal, Serhii Vasylovych
Osipov, Valerii Anatoliiovych
Pokotylo, Volodymyr Mykolaiovych
Холін, Борис Георгійович
Keywords харчові продукти
виробництво
суміш
Type Patent
Date of Issue 2005
URI http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/10060
Publisher Державне підприємство "Український інститут промислової власності" (УКРПАТЕНТ)
License
Citation Пат. 55120 А Україна, МПК7 A 23 P 1/02. Спосіб отримання гранульованих харчових продуктів / М.П. Кононенко, С.В. Вакал, В.А. Осіпов, В.М. Покотило, Б.Г. Холін (Україна); заявник та патентовласник Сумський держ. ун-т. - № 2002075394; заявл. 01.07.2002; опубл. 16.05.2005, бюл. № 5.
Abstract Спосіб отримання гранульованих харчових продуктів включає змішування вихідної маси і зволоження її в процесі перемішування, подачу зволоженої суміші на обкочування в гранулятор і сушіння отриманих гранул. Зволоження суміші в процесі перемішування здійснюють до досягнення нею вологості 2-7% шляхом подачі рідкої фази безпосередньо на стадію змішування. Обкочування в грануляторі проводять з додатковою подачею рідкої фази до зволоженої суміші, яка надходить на гранулювання. Співвідношення потоків зволоженої суміші і введеної рідкої фази регулюють об'ємним співвідношенням, достатнім для одержання гранул з кінцевою вологістю на рівні 16-18%. Як рідку фазу використовують воду або розчин одного чи декількох інгредієнтів компонента отримуваного продукту. При цитуванні документа, використовуйте посилання http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/10060
Способ получения гранулированных пищевых продуктов включает смешение исходной массы и увлажнение ее в процессе перемешивания, подачу увлажненной смеси на окатывание в гранулятор и сушку полученных гранул. Увлажнение смеси в процессе перемешивания осуществляют до достижения влажности 2-7% путем подачи жидкой фазы непосредственно на стадии смешения. Окатывание в грануляторе проводят с дополнительной подачей жидкой фазы в увлажненную смесь, которая поступает на гранулирование. Соотношение потоков увлажненной смеси и введенной жидкой фазы регулируют объемным соотношением, достаточным для получения гранул с конечной влажностью на уровне 16-18%. В качестве жидкой фазы используют воду или раствор одного или нескольких ингредиентов компонента получаемого продукта. При цитировании документа, используйте ссылку http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/10060
Method for production of granular food products involves mixing of initial mass and moistening thereof in the agitation process, delivering of the moistened mix on balling in the granulator and drying of obtained granules. Moistening of the mix in the agitation process is carried out to the moisture value of 2-7% by means of delivering of liquid phase directly at the agitation stage. The balling in the granulator is carried out with additional liquid phase delivery in the moistened mix which incomes on the granulating. A proportion of moistened mix and additional liquid phase flows is regulated by volume ratio sufficient for obtaining granules with final moisture of 16-18%. The water or solution of one or few component ingredients of the product to be obtained is used as liquid phase When you are citing the document, use the following link http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/10060
Appears in Collections: Патенти

Views

Brazil Brazil
1
Canada Canada
2
China China
2
France France
3
Germany Germany
419
Russia Russia
21
Spain Spain
2
Turkey Turkey
10
Ukraine Ukraine
3618
United Arab Emirates United Arab Emirates
1
United Kingdom United Kingdom
6
United States United States
48
Unknown Country Unknown Country
82

Downloads

China China
6
France France
2
Germany Germany
420
Russia Russia
1
Ukraine Ukraine
3619
United States United States
3
Unknown Country Unknown Country
276

Files

File Size Format Downloads
getdocument.pdf 129,96 kB Adobe PDF 4327

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.