Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/34713
Використовуйте наступні посилання для розповсюдження матеріалу в соціальних мережах:
Tweet
Рекомендувати цей матеріал
Назва | Influence of fungi Candida on endogenous intoxication in food borne diseases |
Автори |
Полов`ян, Катерина Сергіївна
|
ORCID | |
Ключові слова |
пищевая токсикоинфекция эндогенная интоксикация кандида food borne diseases endogenous intoxication candida харчова токсикоінфекція ендогенна інтоксикація |
Вид документа | Тези доповідей |
Дати випуску | 2014 |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу) | http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/34713 |
Видавець | ГБОУ ВПО КГМУ Минздрава России |
Ліцензія | Copyright не зазначено |
Бібліографічний опис | Polovyan K.S. Influence of fungi Candida on endogenous intoxication in food borne diseases [Текст] / K.S. Polovyan // Материалы 79-й Всероссийской научной конференции студентов и молодых ученых с международным участием "Молодежная наука и современность", 16-17 апреля 2014 г. В 3 частях. Часть III. - Курск: ГБОУ ВПО КГМУ, 2014. - С. 353. |
Короткий огляд (реферат) |
В Україні існують екологічні та епідеміологічні передумови для розповсюдження опортуністичних бактеріальних патогенів в етіологічній структурі харчових токсикоінфекцій, часто в асоціації з грибами роду Candida. Кандида spp. були виявлені у 34 пацієнтів (група 1), всі інші пацієнти склали групу 2 (66 осіб). Концентрація Candida spp. не виходила за межі допустимих норм (0,35±0,24) lg КУО/г. ЛІІ та ГПІ в групі 1 статистично не відрізнялися від пацієнтів в групі 2 - ЛІІ(5,58±0,94) і (4,10±0,61), відповідно, р>0,05; ГПІ(6,58±1,14) і (5,34±0,87), відповідно, р>0,05. Крім того, у пацієнтів з Candida spp. ІЗЛК була вище, ніж у пацієнтів групи 2 - (6,50±0,79) і (4,37±0,50), відповідно, р<0,05 і Ілім мав мінімальне значення - відповідно (0,15±0,03) і (0,25±0,04), р<0,05.
На підставі отриманих даних було розраховано слабкий прямий зв'язок з ЛІІ (+0,28, р<0,05) і ІЗЛК (+0,29, р<0,05).
При цитуванні документа, використовуйте посилання http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/34713 В Украине существуют экологические и эпидемиологические предпосылки для распространения оппортунистических бактериальных патогенов в этиологической структуре пищевых токсикоинфекций, часто в ассоциации с грибами рода Candida. Candida spp. были обнаружены e 34 пациентов (группа 1), все остальные пациенты составили группу 2 (66 человек). Концентрация Candida spp. не выходила за пределы допустимой нормы (0,35 ± 0,24) lg КОЕ/г. ЛИИ и ГПИ в группе 1 статистически не отличались от пациентов в группе 2 - ЛИИ (5,58±0,94) и (4,10±0,61), соответственно, р>0,05; ГПИ (6,58±1,14) и (5,34±0,87), соответственно, р>0,05. Кроме того, у пациентов с Candida spp. ИЗЛК был выше, чем у пациентов группы 2 - (6,50±0,79) и (4,37±0,50), соответственно, р<0,05 и Илим имел минимальное значение - соответственно (0,15±0,03) и (0,25±0,04), р<0,05. На основании полученных данных была рассчитана слабая прямая связь с ЛИИ (+0,28, р<0,05) и ИЗЛК (+0,29, р<0,05). При цитировании документа, используйте ссылку http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/34713 In Ukraine there are environmental and epidemiological conditions for the prevalence of opportunistic bacterial pathogens (OBP) in the etiological structure of food borne diseases (FBD), the frequent association with fungi of the genus Candida. Candida spp. were detected in 34 patients (group 1), all other patients complete group 2 (66 persons). Concentration Candida spp. did not exceed the limits of acceptable norms (0,35±0,24) lg CFU/g. LII and HTI in group 1 were not statistically different from patients in group 2 – LII (5,58±0,94) and (4,10±0,61) respectively, p>0,05; HTI (6,58±1,14) and (5,34±0,87) respectively, p>0,05. Also, patients diagnosed with Candida spp. OIL was higher than that of patients in group 2 – (6,50±0,79) and (4,37±0,50) respectively, p<0,05 and Ilim had minimal value – respectively (0,15±0,03) and (0,25±0,04), p<0,05. Based on the obtained data were calculated weak direct connection with the LII (+0,28, p<0,05) and OIL (+0,29, p<0,05). When you are citing the document, use the following link http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/34713 |
Розташовується у зібраннях: |
Наукові видання (НН МІ) |
Views

1

2

1

2

2

727011170

1

2022960

1

1

3880

17

1737141092

23262

2

12869444

943717059

88648215

46526

25723380
Downloads

1

76893504

1737141092

1

1

8

1

1

1737141094

935056708

1

76893503
Files
Файл | Розмір | Формат | Downloads |
---|---|---|---|
Polovyan_candida.pdf | 58.76 kB | Adobe PDF | 268158619 |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.