Please use this identifier to cite or link to this item: http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/45753
Title: Алгоритм створення математичної моделі процесу довбання
Authors: Rybalka, Pavlo Valeriiovych
Nekrasov, Serhii Serhiiovych
Keywords: алгоритм
algorithm
математична модель
математическая модель
mathematical model
Issue Year: 2016
Publisher: Сумський державний університет
Citation: Рибалка, П.В. Алгоритм створення математичної моделі процесу довбання [Текст] / П.В. Рибалка, С.С. Некрасов// Сучасні технології у промисловому виробництві : матеріали та програма ІV Всеукраїнської міжвузівської науково-технічної конференції, м. Суми, 19-22 квітня 2016 р.: у 2-х ч. / Редкол.: О.Г. Гусак, В.Г. Євтухов. - Суми : СумДУ, 2016. - Ч.1. - С. 36.
Abstract: Технологічні можливості сучасних багатоцільових токарних верстатів розширяють можливості використання довбальної операції у серійному виробництві деталей зі шпонковими або шліцьовими пазами, зубчатих вінців. Обробка фасонних поверхонь в отворах малого діаметру, а також при високих вимогах до точності актуалізують створення математичних моделей процесу довбання. Аналіз складання шпонкових з’єднань на прикладі ротора багатоступінчатого відцентрового насоса показав наявність проблемних ділянок на бічних поверхнях закритого шпонкового паза в отворі робочого колеса. Утворення спучень при довбанні викликають відхилення від круглості та циліндричності центрального отвору робочого колеса, що призводить до заклинювання і неможливості складання. Відомі випадки підвищення вібрації в наслідок зминання спучень в процесі експлуатації роторної машини.
URI: http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/45753
Type: Theses
Appears in Collections:Наукові видання (ТеСЕТ)

Views
Other11
Canada1
China1
Germany3
France2
United Kingdom3
Iran1
Ukraine6
United States1
Downloads
Other10
Argentina1
Germany3
Iraq1
Ukraine2
United States1


Files in This Item:
File Description SizeFormatDownloads 
Rybalka_alhorytm.pdf419.37 kBAdobe PDF18Download


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.