Please use this identifier to cite or link to this item: http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/51471
Or use following links to share this resource in social networks: Recommend this item
Title Діяльність банківських установ на ринку інноваційного інвестування: методологічні засади
Other Titles Bank institutions’ activity in market of innovative investment: methodological approaches
Деятельность банковских учреждений на рынке инновационного инвестирования: методологические основы
Authors Vasylieva, Tetiana Anatoliivna  
ORCID http://orcid.org/0000-0003-0635-7978
Keywords ринок інноваційного інвестування
банки
банківське інвестування
інноваційне кредитування
проектне фінансування
венчурний бізнес
market of innovative investment
banks
bank investment
innovative crediting
project financing
venture business
рынок инновационного инвестирования
банковское инвестирование
инновационное кредитование
проектное финансирование
венчурный бизнес
Type PhD Thesis
Date of Issue 2008
URI http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/51471
Publisher
License
Citation Васильєва, Т.А. Діяльність банківських установ на ринку інноваційного інвестування: методологічні засади [Текст] : дисертація... д-ра екон. наук, спец.: 08.00.08 - гроші, фінанси і кредит / Т.А. Васильєва; наук. керівник С.М. Козьменко. - Суми: ДВНЗ "УАБС НБУ", 2008. - 490 с.
Abstract Дисертаційне дослідження присвячене розробці теоретико-методологічних положень формування та розвитку ринку інноваційного інвестування, а також науково-методичного забезпечення банківського фінансування інноваційної діяльності суб’єктів господарювання. В роботі визначено сутність, призначення та специфіку ринку інноваційного інвестування, здійснено його сегментацію, формалізовано суб’єкти та інфраструктурні підсистеми, визначено особливості кругообігу та специфіку формування вартості, попиту та пропозиції товарів на ньому. Здійснено аналіз системної взаємодії фінансового ринку, ринку товарів і послуг та ринку факторів виробництва в процесі інвестування в інновації, структуризацію елементів чистого внутрішнього продукту за критерієм інноваційності. В роботі визначено напрямки суб’єктно-об’єктного взаємозв’язку банківської системи та ринку інноваційного інвестування, сформовано теоретико-методологічне підґрунтя функціонування банків на ньому та державного стимулювання цього процесу, розроблено концептуальні основи формування системи спеціалізованих інноваційно-інвестиційних банків в Україні, удосконалено організаційно-економічні та правові засади участі банків в інтеграційних об’єднаннях на досліджуваному ринку, загальні напрямки та фінансові механізми трансформації взаємовідносин держави та банків при реалізації загальнодержавної програми розвитку венчурного бізнесу в Україні.
Диссертационное исследование посвящено разработке теоретико-методологических положений формирования и развития рынка инновационного инвестирования, а также научно-методического обеспечения банковского финансирования инновационной деятельности субъектов хозяйствования. В работе определена сущность, назначение и специфику рынка инновационного инвестирования, осуществлена ​​его сегментацию, формализовано субъекты и инфраструктурные подсистемы, определены особенности круговорота и специфику формирования стоимости, спроса и предложения товаров на нем. Осуществлен анализ системного взаимодействия финансового рынка, рынка товаров и услуг и рынка факторов производства в процессе инвестирования в инновации, структурирование элементов чистого внутреннего продукта по критерию инновационности. В работе определены направления субъектно-объектного взаимосвязи банковской системы и рынка инновационного инвестирования, сформирован теоретико-методологическое основание функционирования банков на нем и государственного стимулирования этого процесса, разработаны концептуальные основы формирования системы специализированных инновационно-инвестиционных банков в Украине, усовершенствована организационно-экономические и правовые основы участия банков в интеграционных объединениях на исследуемом рынке, общие направления и финансовые механизмы трансформации взаимоотношений государства и банков при реализации общегосударственной программы развития венчурного бизнеса в Украине.
Appears in Collections: Дисертації

Views

Germany Germany
97
Greece Greece
1
Ireland Ireland
1400259
Lithuania Lithuania
1
Ukraine Ukraine
370059261
United Kingdom United Kingdom
15615164
United States United States
91195600
Unknown Country Unknown Country
31220705

Downloads

Croatia Croatia
1
Czechia Czechia
1
Estonia Estonia
1
Finland Finland
3985655
France France
7862168
Germany Germany
91195603
Ireland Ireland
883176
Lithuania Lithuania
2
Netherlands Netherlands
1
Palestinian Territories Palestinian Territories
3985660
Poland Poland
509491089
Russia Russia
7862165
South Korea South Korea
1
Ukraine Ukraine
509491153
United Kingdom United Kingdom
15615162
United States United States
91195598
Unknown Country Unknown Country
160

Files

File Size Format Downloads
Vasilyeva_banks.pdf 6,41 MB Adobe PDF 1241567596

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.