Please use this identifier to cite or link to this item: http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/64878
Or use following links to share this resource in social networks: Recommend this item
Title Епідеміологічні аспекти захворюваності на сальмонельоз в Івано-Франківській області за період з 1991 по 2016 рр.
Other Titles Epidemiological aspects of salmonellosis morbidity in Ivano-Frankivsk region
Authors Винник, Е.Ю.
Кондрин, О.Є.
Бойчук, О.П.
Васкул, Н.В.
Копчак, О.В.
ORCID
Keywords гострі кишкові інфекції
острые кишечные инфекции
acute intestinal infections
сальмонельоз
сальмонеллез
salmonella
Type Conference Papers
Date of Issue 2017
URI http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/64878
Publisher Сумський державний університет
License
Citation Епідеміологічні аспекти захворюваності на сальмонельоз в Івано-Франківській області за період з 1991 по 2016 рр. [Текст] / Е.Ю. Винник, О.Є. Кондрин, О.П. Бойчук [та ін.] // Інфекційні хвороби в практиці лікаря-інтерніста: сучасні аспекти : матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції, м. Суми, 25-26 травня 2017 р. / Редкол.: М.Д. Чемич, В.В. Ільїна, Л.В. Мороз та ін. - Суми : СумДУ, 2017. - С. 57-59.
Abstract Salmonella is a common cause of bacterial foodborne illness in the Ukraine. Non-typhoidal salmonellosis morbidity from 1991 through 2016 years in Ivano-Frankivsk region is described using a retrospective analysis. The morbidity had general tendency to rise and increasing of outbreaks. It was revealed epidemiological features and trends of morbidity, focusing for etiology, factors of transmission, seаsonality.. The morbidity had general tendency to rise and increasing of outbreaks. It was revealed epidemiological features and trends of morbidity, focusing for etiology, factors of transmission, seаsonality.
Гострі кишкові інфекції (ГКІ) займають одне з провідних місць серед інфекційних захворювань, поступаючись по частоті лише гострим респіраторним захворюванням. Серед бактеріальних ГКІ сальмонельоз посідає одне із перших місць. На епідеміологічний процес розвитку захворювання суттєво впливають особливості етіологічного чинника, розвиток резистентності внаслідок широкого застосування антибактеріальних препаратів. Зростанню рівня сальмонельозу сприяють також істотні зміни умов життя, технологій виробництва і реалізації харчових продуктів, стереотипів харчової поведінки, що робить актуальним вивчення закономірностей епідеміологічного процесу сальмонельозу.
Appears in Collections: Наукові видання (НН МІ)

Views

China China
119171508
Germany Germany
396258899
Ireland Ireland
71620
Lithuania Lithuania
1
Netherlands Netherlands
486
Ukraine Ukraine
15439481
United Kingdom United Kingdom
7791360
United States United States
238343015
Unknown Country Unknown Country
15439480

Downloads

China China
396258899
Germany Germany
396258900
Lithuania Lithuania
1
Ukraine Ukraine
41682755
United Kingdom United Kingdom
1
United States United States
396258899
Unknown Country Unknown Country
20

Files

File Size Format Downloads
Vynnyk_Kondryn_Boichuk.pdf 1.5 MB Adobe PDF 1230459475

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.