Please use this identifier to cite or link to this item: http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/72362
Title: Спосіб отримання місцевого гемостатичного матеріалу для зупинки кровотечі з паренхіматозних органів
Authors: Pohorielov, Maksym Volodymyrovych 
Deineka, Volodymyr Mykolaiovych
Kalinkevych, Oksana Vladymyrovna
Kalinkevych, Aleksei Nykolaevych
Danylchenko, Serhii Mykolaiovych
Oleshko, Oleksandr Mykolaiovych
Liubchak, Iryna Volodymyrivna
Скляр, А.М.
Keywords: гемостатичний матеріал
гемостатический материал
hemostatic material
паренхіматозні органи
паренхиматозные органы
parenchymatous organs
кровотеча
кровотечение
bleeding
Issue Year: 2018
Publisher: Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Citation: Пат. 129196 U Україна, МПК (2018.01), A61B 7/00. Спосіб отримання місцевого гемостатичного матеріалу для зупинки кровотечі з паренхіматозних органів / М,В. Погорєлов, В.М. Дейнека, О.В. Калінкевич, О.М. Калінкевич, С.М. Данильченко, О.М. Олешко, І.В. Любчак, А.М. Скляр (Україна); заявник та патентовласник Сумський держ. ун-т. - № u201804076; заявл. 16.04.2018; опубл. 25.10.2018, бюл. № 20.
Abstract: Спосіб отримання місцевого гемостатичного матеріалу для зупинки кровотечі з паренхіматозних органів у формі губки, що включає отримання гелю хітозану з молекулярною масою від 200 до 700 кДа шляхом розчинення хітозану в кислоті, який відрізняється тим, що в якості кислоти, застосовують оцтову, або аскорбінову, або молочну, або щавлеву кислоту, а в отриманому гелі, з концентрація діючої речовини від 1 % до 10 %, розчиняють 5 % транексамову кислоту (вагове співвідношення хітозану та транексамової кислоти 2:1), після чого гель заморожують при температурі - 25 °C протягом 24 год., і висушують у камері ліофільної сушки при температурі +20 °C та атмосферному тиску від 0,1 Па протягом 24 годин.
URI: http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/72362
Type: Patent
Appears in Collections:Патенти

Views
Other13
Downloads
Other5


Files in This Item:
File Description SizeFormatDownloads 
129196_Pohorielov.pdf157.08 kBAdobe PDF5Download


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.