Please use this identifier to cite or link to this item:
http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/75218
Or use following links to share this resource in social networks:
Tweet
Recommend this item
Title | Епідеміологічні та етіологічні аспекти гатроінтестинальної форми сальмонельозу форми сальмонельозу |
Authors |
Chemych, Oksana Mykolaivna
Svyrydenko, Diana Yuriivna |
ORCID |
http://orcid.org/0000-0003-1332-2175 |
Keywords |
сальмонельоз сальмонеллез salmonelosis епідеміологічні особливості эпидемиологические особености epidemiology |
Type | Conference Papers |
Date of Issue | 2018 |
URI | http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/75218 |
Publisher | Укрмедкнига |
License | |
Citation | Чемич О.М. Епідеміологічні та етіологічні аспекти гатроінтестинальної форми сальмонельозу / О.М. Чемич, Д.Ю. Свириденко // Сучасні діагностичні, лікувальні і профілактичні технології у практиці інфекціоніста: всеукраїнська науково-практична конференція і пленум ГО «Всеукраїнська асоціація інфекціоністів». - Чернівці: Укрмедкнига, 2018. - С. 118-120. |
Abstract |
Провідним етіологічним чинником сальмонельозу є S. еnteritidis. Основними ймовірними факторами передавання є яйця птиці, молокопродукти (переважають у чоловіків); овочі та м'ясо; рибопродукти (переважають у жінок). Контактний шлях та споживання кондитерських виробів частіше виявляється у жінок. При сальмонельозі викликаному S. typhimurium частіше факторами передавання є яйця, рибопродукти, при S. enteritidis – овочі. Ведущим этиологическим фактором сальмонеллеза является S. еnteritidis. Основными вероятными факторами передачи являются яйца птицы, молочные (во мужчин) овощи и мясо; рыбопродукты (преобладают у женщин). Контактный путь и потребления кондитерских изделий чаще проявляется у женщин. При сальмонеллезе вызванном S. typhimurium чаще факторами передачи являются яйца, рыбопродукты, при S. enteritidis - овощи. The leading etiological factor of salmonellosis is S. enteritidis. The main likely transmission factors are poultry eggs, dairy products (predominant in males); vegetables and meat; fish products (predominant in women). The contact path and consumption of confectionery products are more commonly found in women. In salmonellosis caused by S. typhimurium, the most common transmission factors are eggs, fish products, and S. enteritidis - vegetables. |
Appears in Collections: |
Наукові видання (НН МІ) |
Views
Belgium
1
China
94469
Finland
1
Germany
7134
Greece
1
Ireland
714
Lithuania
1
Sweden
1
Ukraine
31508
United Kingdom
16466
United States
370741
Unknown Country
31506
Downloads
Ireland
1
Lithuania
1
Ukraine
94469
United Kingdom
1
United States
370739
Files
File | Size | Format | Downloads |
---|---|---|---|
Chemych_salmonelosis.pdf | 384.71 kB | Adobe PDF | 465211 |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.