Please use this identifier to cite or link to this item: http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/75218
Or use following links to share this resource in social networks: Recommend this item
Title Епідеміологічні та етіологічні аспекти гатроінтестинальної форми сальмонельозу форми сальмонельозу
Authors Chemych, Oksana Mykolaivna  
Svyrydenko, Diana Yuriivna
ORCID http://orcid.org/0000-0003-1332-2175
Keywords сальмонельоз
сальмонеллез
salmonelosis
епідеміологічні особливості
эпидемиологические особености
epidemiology
Type Conference Papers
Date of Issue 2018
URI http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/75218
Publisher Укрмедкнига
License
Citation Чемич О.М. Епідеміологічні та етіологічні аспекти гатроінтестинальної форми сальмонельозу / О.М. Чемич, Д.Ю. Свириденко // Сучасні діагностичні, лікувальні і профілактичні технології у практиці інфекціоніста: всеукраїнська науково-практична конференція і пленум ГО «Всеукраїнська асоціація інфекціоністів». - Чернівці: Укрмедкнига, 2018. - С. 118-120.
Abstract Провідним етіологічним чинником сальмонельозу є S. еnteritidis. Основними ймовірними факторами передавання є яйця птиці, молокопродукти (переважають у чоловіків); овочі та м'ясо; рибопродукти (переважають у жінок). Контактний шлях та споживання кондитерських виробів частіше виявляється у жінок. При сальмонельозі викликаному S. typhimurium частіше факторами передавання є яйця, рибопродукти, при S. enteritidis – овочі.
Ведущим этиологическим фактором сальмонеллеза является S. еnteritidis. Основными вероятными факторами передачи являются яйца птицы, молочные (во мужчин) овощи и мясо; рыбопродукты (преобладают у женщин). Контактный путь и потребления кондитерских изделий чаще проявляется у женщин. При сальмонеллезе вызванном S. typhimurium чаще факторами передачи являются яйца, рыбопродукты, при S. enteritidis - овощи.
The leading etiological factor of salmonellosis is S. enteritidis. The main likely transmission factors are poultry eggs, dairy products (predominant in males); vegetables and meat; fish products (predominant in women). The contact path and consumption of confectionery products are more commonly found in women. In salmonellosis caused by S. typhimurium, the most common transmission factors are eggs, fish products, and S. enteritidis - vegetables.
Appears in Collections: Наукові видання (НН МІ)

Views

Belgium Belgium
1
China China
94469
Finland Finland
1
Germany Germany
7134
Greece Greece
1
Ireland Ireland
714
Lithuania Lithuania
1
Sweden Sweden
1
Ukraine Ukraine
31508
United Kingdom United Kingdom
16466
United States United States
370741
Unknown Country Unknown Country
31506

Downloads

Ireland Ireland
1
Lithuania Lithuania
1
Ukraine Ukraine
94469
United Kingdom United Kingdom
1
United States United States
370739

Files

File Size Format Downloads
Chemych_salmonelosis.pdf 384.71 kB Adobe PDF 465211

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.