Please use this identifier to cite or link to this item: https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/95903
Or use following links to share this resource in social networks: Recommend this item
Title Вибір матеріалу, маршрутної технології виготовлення та термічної обробки деталі "протяжка"
Authors Макошенець, Д.В.
ORCID
Keywords інструмент
різання
протяжка
твердість
термічна обробка
відпал
гартування
відпуск
Type Bachelous Paper
Date of Issue 2024
URI https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/95903
Publisher Сумський державний університет
License Copyright not evaluated
Citation Макошенець Д. В. Вибір матеріалу, маршрутної технології виготовлення та термічної обробки деталі "протяжка" : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец.132 - матеріалознавство / наук. кер. Н. А. Харченко. Суми : Сумський державний університет, 2024. 64 с.
Abstract Метою роботи є розробка сучасної технології виготовлення та термічної обробки деталі «протяжка» для підвищення експлуатаційних властивостей і характеристик готового виробу. Методи досліджень ‒ металографічний мікроструктурний аналіз, дюрометричний аналіз, визначення карбідної неоднорідності. Робота полягає в розробці сучасного методу отримання заготовки. Основні етапи включають: аналіз умов роботи протяжки, формулювання основних вимог до готового виробу; аналіз існуючих сучасних методів з вдосконалення конструкції протяжек, термічної обробки. Розроблена технологія отримання заготовки включає декілька послідовних етапів. Термічна обробка представляє собою три послідовні операції: ізотермічний відпал, гартування, триразовий відпуск. Результати були оцінені комплексним аналізом, який включає мікроструктурний, дюрометричний і визначення карбідної неоднорідності.
Appears in Collections: Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти (ТеСЕТ)

Views

Australia Australia
1
Ukraine Ukraine
13
United States United States
17
Unknown Country Unknown Country
2

Downloads

Ukraine Ukraine
14
United States United States
16
Unknown Country Unknown Country
1

Files

File Size Format Downloads
Makoshenec_bak_rob.pdf 2,41 MB Adobe PDF 31

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.