Інститут Шосткинський (ШІ)

Permanent URI for this communityhttps://devessuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/45

Browse

Search Results

Now showing 1 - 10 of 21
  • Item
    Розвиток кадрового потенціалу підприємства
    (Шосткинський інститут Сумського державного університету, 2024) Шолохман, А.Р.
    В роботі розглянута єкономічна сутність кадрового потенціалу та функції управління кадровим потенціалом підприємства, показники оцінки розвитку кадрового потенціалу та методи оцінювання кадрового потенціалу підприємства. Проведена організаційно-економічна характеристика підприємства, визначено основні напрямки з розвитку кадрового потенціалу підприємства, зроблено економічне обгрунтування запропонованих заходів.
  • Item
    Оптимізація складу витрат підприємства
    (Шосткинський інститут Сумського державного університету, 2024) Ченцова, І.В.
    В роботі розглянуто теоретико-методологічні засади формування ефективних систем управління витратами на підприємствах в умовах мінливих ринкових відносин. Досліджено поточний стан систем управління витратами в ТОВ "ТПК-Електронікс" та оцінено їх ефективність. Наведено основні напрями підвищення ефективності системи управління витратами на підприємстві.
  • Item
    Оцінка інноваційного потенціалу підприємства
    (Шосткинський інститут Сумського державного університету, 2024) Ходьков, О.А.
    В роботі розглянуто сутність інноваційного потенціалу підприємства та ознайомлені з підходами до визначення основних елементів інноваційного потенціалу підприємства. Розглянуто різні методики оцінювання інноваційного потенціалу підприємства та окремі групи показників, які застосовуються для оцінки інноваційного потенціалу підприємства . проведена комплексна діагностика інноваційного потенціалу цього підприємства.
  • Item
    Стратегічні напрями розвитку бізнесу на прикладі ПрАТ «Київстар»
    (Шосткинський інститут Сумського державного університету, 2024) Круш, А.В.
    В роботі надана загальна організаційно -економічна характеристика підприємства; проаналізовано організаційну структуру підприємства; наведено економічну характеристику підприємства; проведено оцінку фінансової стабільності підприємства; проаналізовано ліквідність та платоспроможність підприємства; проведена оцінка прибутковості та рентабельності підприємства; проведено аналіз ділової активності підприємства; оцінено вплив зовнішнього середовища на діяльність підприємства; запропоновано напрямки розвитку підприємства.
  • Item
    Аналіз витрат сучасного підприємства
    (Шосткинський інститут Сумського державного університету, 2024) Бибик, А.Б.
    В роботі досліджено теоретичні аспекти формування витрат на сучасному підприємстві та класифікаційні підходи. Дана характеристика етапів аналізу витрат підприємства, підходи до аналізу структури витрат. Проведено аналіз діяльності даного підприємства та його структури витрат, надані практичні рекомендації з приводу ефективності управління його витратами.
  • Item
    Підвищення конкурентоспроможності виробничого підприємства на зовнішньому ринку на прикладі ПАТ "Запоріжсталь"
    (Шосткинський інститут Сумського державного університету, 2024) Шлямін, О.І.
    У роботі розглянуто методологію управління конкурентоспроможністю підприємства, понятійно-категоріальний апарат управління конкурентоспроможністю та зарубіжний досвід. Охарактеризовано організаційно-управлінську структуру ПАТ «Запоріжсталь», проведено діагностику проблем управління конкурентоспроможністю та здійснено SWOT-аналіз. Визначено основні напрями підвищення конкурентоспроможності підприємства та запропоновано практичні рекомендації для досягнення стратегічної стійкості на зовнішніх ринках.
  • Item
    Планування заходів зі зниження собівартості продукції на ПАТ «Новгород-Сіверський сирзавод»
    (Шосткинський інститут Сумського державного університету, 2024) Толкачова, Н.О.
    У роботі розглянуто сутність та складові собівартості продукції, проаналізовано сучасні підходи до обгрунтовання система показників для оцінки собівартості продукції в різних галузях та розглядається методика аналізу рівня витрат на гривню продукції. Проаналізовані чинники впливу на величину собівартості продукції та запропоновані заходи по зниженню собівартості продукції на ПАТ «Новгород-Сіверський сирзавод».
  • Item
    Оцінка ефективності цінової політики на підприємстві
    (Шосткинський інститут Сумського державного університету, 2024) Бакун, А.С.
    В роботі досліджено економічний зміст цінової політики, розглянуто формування цінової стратегії та державний вплив на політику цін, розглянуті порядок та умови організації цінової політики на підприємстві, основні фактри та методи ціноутворення, проведено оцінку ефективності цінової політики на підприємстві ПрАТ «Шосткинський хлібокомбінат» та запропоновані шляхи удосконалення цінової політики на підприємстві.
  • Item
    Рентабельність підприємства та шляхи її підвищення
    (Шосткинський інститут Сумського державного університету, 2024) Колесніченко, Л.Г.
    В роботі розкрито сутність прибутку та рентабельності, а також формування прибутку підприємтва та фактори, що впивають на рівень рентабельності, наведені показники рентабельності підприємства та методи її визначення, здійснено оцінку рентабельності ПрАТ «Лакталіс Суми» та запропоновані шляхи її підвищення.
  • Item
    Оцінка конкурентних переваг підприємства
    (Сумський державний університет, 2024) Кудлай, А.І.
    В роботі розглянуто сутність та класифікація конкурентних переваг підприємства та фактори, що впливають на формування конкурентних переваг підприємства; досліджено методи оцінки конкурентних переваг підприємства та методичні підходи до оцінки діяльності підприємства на ринку мобільного зв'язку, а також проведено економічний аналіз якісного стану ПрАТ «Київстар» та запропоновані основні напрямки розвитку підприємства.