Please use this identifier to cite or link to this item: https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/100227
Or use following links to share this resource in social networks: Recommend this item
Title Автоматизація формування та вистоювання тіста
Authors Сокура, В.А.
ORCID
Keywords автоматизація
automation
процес вистоювання
proofing process
хлібопекарське виробництво
bakery production
Type Bachelous Paper
Speciality 174 - Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка
Educational Program ОПП Комп'ютеризовані системи управління та робототехніка
Date of Issue 2025
URI https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/100227
Publisher Сумський державний університет
License Copyright not evaluated
Citation Сокура В. А. Автоматизація формування та вистоювання тіста : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавр : спец. 151 – автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології / наук. кер. В. О. Журба. Суми : Сумський державний університет, 2025. 82 с.
Abstract Проведено аналіз фізичних процесів у шафі вистоювання та побудовано її математичну модель у вигляді двоконтурної інерційної системи. Для моделювання використано середовище MATLAB/Simulink, де реалізовано температурний контур із релейним керуванням та вологостий контур із ПІ-регулятором, параметри якого визначено методом Зіглера–Ніколса. Створено функціональну схему автоматизації процесу, описано роботу виконавчих механізмів і алгоритм керування на аварійні ситуації. Розроблено приклад графічного інтерфейсу оператора (HMI) та демонструє відповідність моделі до реальних умов технологічного процесу.
Appears in Collections: Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти (ЕлІТ)

Views

Downloads

Files

File Size Format Downloads
Sokura_bac_rob.pdf 3.03 MB Adobe PDF 0

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.