Please use this identifier to cite or link to this item:
https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/100227
Or use following links to share this resource in social networks:
Tweet
Recommend this item
Title | Автоматизація формування та вистоювання тіста |
Authors |
Сокура, В.А.
|
ORCID | |
Keywords |
автоматизація automation процес вистоювання proofing process хлібопекарське виробництво bakery production |
Type | Bachelous Paper |
Speciality | 174 - Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка |
Educational Program | ОПП Комп'ютеризовані системи управління та робототехніка |
Date of Issue | 2025 |
URI | https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/100227 |
Publisher | Сумський державний університет |
License | Copyright not evaluated |
Citation | Сокура В. А. Автоматизація формування та вистоювання тіста : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавр : спец. 151 – автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології / наук. кер. В. О. Журба. Суми : Сумський державний університет, 2025. 82 с. |
Abstract |
Проведено аналіз фізичних процесів у шафі вистоювання та побудовано її математичну модель у вигляді двоконтурної інерційної системи. Для моделювання використано середовище MATLAB/Simulink, де реалізовано температурний контур із релейним керуванням та вологостий контур із ПІ-регулятором, параметри якого визначено методом Зіглера–Ніколса. Створено функціональну схему автоматизації процесу, описано роботу виконавчих механізмів і алгоритм керування на аварійні ситуації. Розроблено приклад графічного інтерфейсу оператора (HMI) та демонструє відповідність моделі до реальних умов технологічного процесу. |
Appears in Collections: |
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти (ЕлІТ) |
Views
Downloads
Files
File | Size | Format | Downloads |
---|---|---|---|
Sokura_bac_rob.pdf | 3.03 MB | Adobe PDF | 0 |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.