Please use this identifier to cite or link to this item: http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/45169
Or use following links to share this resource in social networks: Recommend this item
Title Глюкозо-фруктозні сиропи у продуктах харчування: вплив на здоров'я
Authors Лопатіна, К.В.
Keywords продукти харчування
продукты питания
food
глюкозно-фруктозні сиропи
глюкозно-фруктозные сиропы
glucose-fructose syrups
Type Conference Papers
Date of Issue 2016
URI http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/45169
Publisher Сумський державний університет
License
Citation Лопатіна, К.В. Глюкозо-фруктозні сиропи у продуктах харчування: вплив на здоров'я [Текст] / К.В. Лопатіна; наук. кер. Н.А. Галушко // Актуальні питання теоретичної та практичної медицини : збірник тез доповідей ІV Міжнародної науково-практичної конференції студентів та молодих вчених, м. Суми, 21-22 квітня 2016 р. / Н.В. Деміхова. — Суми : СумДУ, 2016. — Т.1. — С. 100-101.
Abstract Останнім часом харчовий ринок України наповнився продуктами, що містять глюкозо-фруктозні сиропи (ГФС). Їх додають у соки, газовані напої,кондитерські вироби, молочні продукти. ГФС отримують шляхом гідролізу кукурудзяного крохмалю, вони є дешевою заміною буряковому цукру. Комерційний інтерес до цього вуглеводного продукту обумовлений унікальними властивостями одного з його компонентів - фруктози: по-перше, фруктоза в 1,7 разів солодше сахарози, що дозволяє використовувати її в малій кількості і, як наслідок, знизити собівартість кінцевого продукту; по-друге, завдяки кращій розчинності в порівнянні з сахарозою, фруктоза створює в два рази більший осмотичний тиск, що визначає її хороші консервуючи властивості і дозволяє значно збільшити терміни зберігання кінцевих продуктів; по-третє, фруктозовмісні сиропи, завдяки моносахаридам, що входять до їх складу, дозволяють знизити температуру замерзання продуктів і, тим самим, зберегти їх товарні властивості. Крім того, позиціонування продуктів, що містять фруктозу, як дієтичних збільшує попит на них. Цілі і завдання: за даними літератури вивчити хімічний склад комерційних ГФС, провести огляд новітніх наукових публікацій з даної проблеми, виявити можливі негативні наслідки споживання ГФС для здоров'я людини.
Appears in Collections: Наукові видання (МІ)

Views

Brazil Brazil
1
Canada Canada
1
China China
2
France France
3
Germany Germany
1506
Italy Italy
1
Lithuania Lithuania
1
Romania Romania
1
Russia Russia
3511
Thailand Thailand
1
Ukraine Ukraine
463
United Kingdom United Kingdom
36088
United States United States
178942
Unknown Country Unknown Country
22

Downloads

France France
1
Germany Germany
1507
India India
1
Italy Italy
1
Lithuania Lithuania
1
Norway Norway
1
Russia Russia
12533
Ukraine Ukraine
421
United Kingdom United Kingdom
1
United States United States
12534
Unknown Country Unknown Country
10

Files

File Size Format Downloads
Lopatina_Halushko.pdf 986,19 kB Adobe PDF 27011

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.