Українська кухня козацької доби
No Thumbnail Available
Date
2019
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Сумський державний університет
Theses
Date of Defense
Scientific Director
Speciality
Date of Presentation
Abstract
Через пожвавлення міграції населення, засилля іноземних
традицій, маркетингову пропаганду чужоземного способу життя
українці дедалі наближаються до загрози втрати національно-
культурної ідентифікації. Національна кухня і традиції трапези є
однією з найважливіших складових культури народу. Характер
споживання їжі відображає й економічний уклад етнічної
спільноти, і її соціальний портрет, і її ментальність, і духовний
світ. На жаль, традиції української кухні і застілля багато в чому
були втрачені, спрощені, спотворені або заміщені сурогатами
сучасної харчової промисловості. Існує потреба ґрунтовно
дослідити справжню українську трапезу.
Keywords
українська кухня, украинская кухня, ukrainian food, козацька доба, казацкая эпоха, cossack era
Citation
Позняк А.А. Українська кухня козацької доби [Текст] / А.А. Позняк, В. М. Король // Суспільно-політичні процеси на українських землях: історія, проблеми, перспективи: матеріали VI Всеукраїнської науково-практичної конференції, м. Суми, 19 квітня 2019 р. / ред.кол.: В.М. Власенко, С.І. Дегтярьов та ін. – Суми: СумДУ, 2019. – С. 95-97.