Please use this identifier to cite or link to this item: https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/79868
Or use following links to share this resource in social networks: Recommend this item
Title Методи формування цін суб’єктами господарювання
Other Titles Methods of Pricing Entities
Authors Киричок, Н.В.
ORCID
Keywords ціна
цена
price
облік
учет
accounting
собівартість
себестоимость
cost
підприємство
предприятие
enterprise
Type Bachelous Paper
Date of Issue 2020
URI https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/79868
Publisher Сумський державний університет
License Copyright not evaluated
Citation Киричок, Н.В. Методи формування цін суб’єктами господарювання [Текст]: робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра; спец.: 6.051 - економіка / Н.В. Киричок; наук. керівник І.В. Вареник. - Шостка: СумДУ, 2020. - 33 с.
Abstract У дипломній роботі було досліджено процес аналізу та розрахунку собівартості і ціни на виготовляєму продукцію підприємства. За даними реально діючого субєкту господарювання було проведено аналіз процесу ціноутворення . За результатами аналізу було виявлено недоліки і переваги в методиці розрахунку собівартості та визначенні ціни на досліджуємому підприємстві. Запропоновано ефективні шляхи щодо удосконалення політики ціноутворення в сучасних умовах господарювання на підприємстві.
В дипломной работе были исследованы процесс анализа и расчета себестоимости и цены на изготавливаемую продукцию предприятия. По данным реально действующего субъекту хозяйствования был проведен анализ процесса ценообразования. По результатам анализа были выявлены недостатки и преимущества в методике расчета себестоимости и определении цены на исследуемых предприятии. Предложены эффективные пути по совершенствованию политики ценообразования в современных условиях хозяйствования на предприятии.
In the thesis the process of analysis and calculation of the cost and price of manufactured products of the enterprise was investigated. According to the actual operating entity, an analysis of the pricing process was conducted. The results of the analysis revealed shortcomings and advantages in the method of calculating the cost and determining the price of the studied enterprise. Effective ways to improve the pricing policy in modern business conditions at the enterprise are proposed.
Appears in Collections: Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти (ННІ ФЕМ)

Views

Australia Australia
1
China China
34559657
Germany Germany
8945904
Greece Greece
156
Ireland Ireland
82374
Japan Japan
1
Lithuania Lithuania
1
Moldova Moldova
1
Seychelles Seychelles
1
Sweden Sweden
790
Ukraine Ukraine
17891808
United Kingdom United Kingdom
161407
United States United States
131223199
Unknown Country Unknown Country
461784

Downloads

Austria Austria
3154449
Belgium Belgium
193327088
Bulgaria Bulgaria
161407
Canada Canada
131223196
China China
1
Czechia Czechia
69119309
Estonia Estonia
17891806
Finland Finland
7015422
France France
17891814
Georgia Georgia
1
Germany Germany
17891821
Gibraltar Gibraltar
1
Ireland Ireland
1
Italy Italy
8945902
Japan Japan
1
Lithuania Lithuania
461782
Moldova Moldova
461788
Netherlands Netherlands
131223196
Norway Norway
7015411
Philippines Philippines
3154453
Poland Poland
8945918
Portugal Portugal
1
Romania Romania
1
Russia Russia
5084928
Singapore Singapore
1
Slovakia Slovakia
193327089
Spain Spain
1
Sweden Sweden
9710
Switzerland Switzerland
1
Ukraine Ukraine
193327087
United Arab Emirates United Arab Emirates
1
United Kingdom United Kingdom
8945902
United States United States
131223195
Unknown Country Unknown Country
8945915

Files

File Size Format Downloads
Kirichok_Bachelous_paper.pdf 326.71 kB Adobe PDF 1158748599

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.