Please use this identifier to cite or link to this item: https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/93861
Or use following links to share this resource in social networks: Recommend this item
Title Використання сучасних систем автоматизованого проектування і розрахунку (САПР) для моделювання роботи електронних пристроїв
Authors Ярмоленко, В.С.
ORCID
Keywords моделювання
wokwi
ESP32
онлайн-САПР
САПР
Type Masters thesis
Date of Issue 2023
URI https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/93861
Publisher Сумський державний університет
License Copyright not evaluated
Citation Ярмоленко В. С. Використання сучасних систем автоматизованого проектування і розрахунку (САПР) для моделювання роботи електронних пристроїв : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 171 - електроніка / наук. кер. К. В. Тищенко. Суми : Сумський державний університет, 2023. 44 с.
Abstract Актуальність теми полягає у зростаючому використанні онлайн САПР для моделювання електронних пристроїв, що забезпечує нові можливості для освіти та професійного розвитку. Сучасні електронні пристрої є досить складними за своєю конструкцією, і для їх проєктування доцільно користуватись спеціалізованими засобами моделювання, які дозволяють перевірити та проаналізувати їх роботу без реалізації фізичного прототипу. За такого підходу забезпечується гнучкість розробки, покращення характеристик на етапі проєктування та виявлення можливих проблем. Також розробка з використанням САПР може доповнюватись елементами інтелектуального аналізу за допомогою нейромереж та штучного інтелекту. Мета кваліфікаційної роботи магістра полягає у проведенні аналітичного огляду сучасних систем автоматизованого проектування і розрахунку (САПР) та їх використання для моделювання роботи електронних пристроїв на прикладі онлайн САПР Wokwi; розробці схеми та програмного забезпечення приладу на базі мікроконтролера ESP32 в онлайн САПР Wokwi. У роботі проведено огляд літератури щодо систем автоматизованого проєктування. Розглянуто сучасний стан та перспективи розвитку САПР для моделювання роботи електронних пристроїв. Проведено огляд та порівняння характеристик сучасних традиційних (MultiSim, Proteus Design Suite) та онлайн (Tinkercad, Wokwi) СА ПР для розробки та моделювання роботи електронних пристроїв. Установлено, що онлайн САПР, такі як Wokwi, ефективно підтримують навчальний процес та інноваційне проектування, надаючи гнучкість і доступність для користувачів. Розроблено принципову схему і програмне забезпечення електронного пристрою для контролю параметрів клімату оранжереї та проведено моделювання його роботи за допомогою онлайн САПР Wokwi.
Appears in Collections: Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти (ЕлІТ)

Views

Belgium Belgium
1
Ireland Ireland
325
Singapore Singapore
142
Ukraine Ukraine
36
United States United States
143
Unknown Country Unknown Country
1

Downloads

France France
1
Germany Germany
1
Ukraine Ukraine
59
United States United States
1

Files

File Size Format Downloads
Yarmolenko_mag_rob.pdf 2,03 MB Adobe PDF 62

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.