Please use this identifier to cite or link to this item: https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/94309
Or use following links to share this resource in social networks: Recommend this item
Title Корекція психологічного стану засобами фізичної культури і спорту військовослужбовців та цивільних осіб під час воєнного стану
Authors Полякова, А.В.
ORCID
Keywords психологічні травми
фізична культура
тренування
психічне здоров'я
ветерани
посттравматичний стресовий розлад
Type Masters thesis
Date of Issue 2023
URI https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/94309
Publisher Сумський державний університет
License Copyright not evaluated
Citation Полякова, А. В. Корекція психологічного стану засобами фізичної культури і спорту військовослужбовців та цивільних осіб під час воєнного стану : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 017 - Фізична культура і спорт / наук. кер. Н. Долгова. Суми : Сумський державний університет, 2023. 68 с.
Abstract Кваліфікаційна робота магістра складається зі вступу, чотирьох розділів, висновків, практичних рекомендацій, списку використаної літератури (61 найменування) та 4 додатків. Робота містить 8 таблиць та 40 рисунків. Загальний обсяг роботи складає 68 сторінок. Психологічні травми та розлади, спричинені військовими діями на території України є надзвичайно гострою проблемою для здоров’я українського суспільства. Сучасні дослідження та опитування громадян України стосовно їх психологічного стану підтверджують актуальність дослідження та вказують на низку проблем, пов’язаних з терапією, зокрема зі стигматизацією роботи з психологом. Насьогодні ситуація вимагає пошуку й інших альтернативних засобів для покращення симптомів таких розладів, як посттравматичний стресовий розлад (ПТСР), депресія, страх та тривога. Одним із таких засобів, доступним кожному, є рухова активність. Мета дослідження – розробити практичні рекомендації для покращення психологічного стану цивільних українців та військовослужбовців за допомогою засобів фізичної культури та спорту. Методи дослідження: теоретичний аналіз і узагальнення літературних джерел, анкетування, педагогічний експеримент, методи математичної статистики. Розроблено комплекс фізичних вправ для покращення психологічного стану осіб, постраждалих від війни, що дало змогу зменшити в них прояви посттравматичного стресового розладу, симптомів депресії та тривоги. Доповнено наукові дані про ефективність фізичних тренувань на покращення психологічного стану особи. Представлено сучасні дані про вплив війни на психологічний стан українців та використання рухової активності, як допоміжного методу фізичної терапії. Отримані дані можуть бути використані тренерами, інструкторами фізичної культури і спорту, фізичними терапевтами для проведення занять із військовослужбовцями та цивільними українцями; також програми можуть рекомендовані, як засоби самопомочі педагогам та вихователям.
Appears in Collections: Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти (НН МІ)

Views

China China
6
Singapore Singapore
1
Ukraine Ukraine
1
United States United States
11
Unknown Country Unknown Country
2

Downloads

Ukraine Ukraine
1
United States United States
21

Files

File Size Format Downloads
Polakova_mag_rob_2023.pdf 1,41 MB Adobe PDF 22

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.