Please use this identifier to cite or link to this item: https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/95378
Or use following links to share this resource in social networks: Recommend this item
Title Фізична терапія військових після ампутації верхньої і нижньої кінцівок внаслідок мінно-вибухової травми: клінічний випадок
Authors Гаркуша, С.В.
ORCID
Keywords мінно-вибухова травма
mine-explosive injury
ампутація
amputation
протез
prosthesis
рухова функція
motor function
координація
coordination
рівновага
balance
сила
power
Type Masters thesis
Date of Issue 2024
URI https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/95378
Publisher Сумський державний університет
License Copyright not evaluated
Citation Гаркуша С. В. Фізична терапія військових після ампутації верхньої і нижньої кінцівок внаслідок мінно-вибухової травми: клінічний випадок : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 227 - фізична терапія, ерготерапія / наук. кер. Ю. О. Атаман. Суми : Сумський державний університет, 2024. 95 с.
Abstract У поданій роботі схарактеризовано механізми отримання травм при мінно-вибухових пораненнях під час війни в Україні; розкрито наслідки ампутації кінцівок, зміни біомеханічних параметрів тіла людини та його рухів внаслідок ампутації кінцівок; описано сучасні підходи та засоби реабілітації пацієнтів після ампутації верхніх та нижніх кінцівок. На підставі клінічного випадку розроблено та упроваджено індивідуальну програму фізичної терапії військового після ампутації верхньої і нижньої кінцівок внаслідок мінно-вибухової травми, що передбачала планування чітко визначених цілей, підбір відповідних засобів та методів фізичної терапії, діагностувальних і контрольних процедур, складалась з етапу підготовки до протезування та протезування, передбачала досягнення спланованого результату. Після тримісячного відновлювального періоду застосування компонентів індивідуальної програми фізичної терапії пацієнта після ампутації верхньої і нижньої кінцівок зареєстровані позитивні зрушення досліджуваних показників, що характеризують біомеханічні параметри збереження рівноваги при стоянні та переміщенні, підвищення мобільності пацієнта за рахунок опанування ним протеза, збільшення індексу активності у повсякденному житті та функціональної незалежності.
Appears in Collections: Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти (НН МІ)

Views

China China
1
Japan Japan
1
Singapore Singapore
245
Ukraine Ukraine
489
United States United States
123
Unknown Country Unknown Country
28

Downloads

China China
888
Netherlands Netherlands
1
Ukraine Ukraine
59
United States United States
1
Unknown Country Unknown Country
1

Files

File Size Format Downloads
Garkusha_mag_rob.pdf 2,9 MB Adobe PDF 950

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.