Please use this identifier to cite or link to this item: https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/95387
Or use following links to share this resource in social networks: Recommend this item
Title Програма фізичної терапії при вогнепально-осколкових пораненнях: кейс "уламковий перелом дистальної третини діафізу лівої ліктьової кістки"
Authors Осадча, А.С.
ORCID
Keywords фізична реабілітація
physical rehabilitation
уламковий перелом
comminuted fracture
перелом дистальної третини діафізу ліктьової кістки
fracture of the distal third of the diaphysis of the ulna
вогнепально-осколкове ураження
gunshot and shrapnel injury
Type Masters thesis
Date of Issue 2024
URI https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/95387
Publisher Сумський державний уеверситет
License Copyright not evaluated
Citation Осадча А. С. Програма фізичної терапії при вогнепально-осколкових пораненнях: кейс "уламковий перелом дистальної третини діафізу лівої ліктьової кістки" : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 227 - фізична терапія, ерготерапія / наук. кер. О. О. Єжова. Суми : Сумський державний університет, 2024. 50 с.
Abstract На основі аналізу актуальності проблеми реабілітації, функціональних порушень та психоемоційного впливу на постраждалих від вогнепально-осколкових поранень у зоні бойових дій розроблено комплексну програму фізіотерапевтичного лікування уламкових переломів дистальної третини діафіза ліктьової кістки з акцентом на інтегрований підхід до засобів та методів фізичної терапії. Метою роботи був огляд сучасного наукового та літературного матеріалу щодо методів фізіотерапії та розробка комплексної програми фізіотерапевтичного лікування осколкових переломів дистальної третини діафіза ліктьової кістки внаслідок вогнепальних поранень для покращення функціональної спроможності та повернення до повсякденного життя. У вступі розкрито актуальні питання теми, сформовано мету, завдання та об'єкти дослідження, визначено новизну, наведено дані про апробацію роботи та впровадження отриманих результатів. У першому розділі дисертації наведено теоретичний аналіз та узагальнення даних наукової літератури щодо механізмів, етіології, клінічної картини, симптомів функціональних порушень та можливих наслідків і ускладнень ушкоджень ліктьового суглоба, спричинених осколковими пораненнями кулями. Представлено сучасні концепції використання засобів і методів фізіотерапії в реабілітаційному процесі. У другій частині представлено методику дослідження, обрану за результатами осколкового вогнепального поранення дистальної третини діафіза лівої ліктьової кістки. У заключному розділі запропоновано розробку індивідуальної програми реабілітації для пацієнтів з осколковими переломами дистальної третини діафіза лівої ліктьової кістки з урахуванням найбільш ефективних методів фізіотерапії. Дослідження має на меті підкреслити важливість фізіотерапії в реабілітації пацієнтів з осколковими переломами дистальної третини ліктьового відростка лівої ліктьової кістки внаслідок вогнепальних поранень, а також покращити розуміння та якість проведення фізіотерапії.
Appears in Collections: Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти (НН МІ)

Views

Argentina Argentina
1
Ukraine Ukraine
15
United States United States
9
Unknown Country Unknown Country
2

Downloads

Netherlands Netherlands
1
Spain Spain
7
United States United States
10

Files

File Size Format Downloads
Osadcha_mag_rob.pdf 965.61 kB Adobe PDF 18

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.