Please use this identifier to cite or link to this item: https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/95396
Or use following links to share this resource in social networks: Recommend this item
Title Фізична терапія при дегенеративно-дистрофічниї змінах міжхребцевих дисків поперекового відділу хребта у осіб похилого віку
Authors Пилипенко, Д.Ю.
ORCID
Keywords клінічний випадок
clinical case
терапевтичні вправи
therapeutic exercises
фізична терапія
therapeutic exercises
Type Masters thesis
Date of Issue 2024
URI https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/95396
Publisher Сумський державний університет
License Copyright not evaluated
Citation Пилипенко Д. Ю. Фізична терапія при дегенеративно-дистрофічниї змінах міжхребцевих дисків поперекового відділу хребта у осіб похилого віку : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 227 - фізична терапія, ерготерапія / наук. кер. Д. С. Воропаєв. Суми : Сумський державний університет, 2024. 54 с.
Abstract Магістерська робота викладена на 54 сторінках, літературних джерел - 87, з них іноземних – 28. Робота присвячена вивченню ефективності фізичної терапії в лікуванні дегенеративно-дистрофічних змін міжхребцевих дисків поперекового відділу хребта у осіб похилого віку. Здоров'я хребта є важливим аспектом загального благополуччя людини, а ураження міжхребцевих дисків можуть призводити до болю та функціональних обмежень. У роботі досліджуються основні принципи фізичної терапії, спрямовані на поліпшення стану пацієнтів з цими ураженнями. Детально розглянуто методи та техніки фізичної терапії, які використовуються для зменшення болю, відновлення рухомості та зміцнення м'язів навколо пошкоджених дисків. Зокрема, проаналізовано техніки розтяжки, стабілізації та м'язово-суглобового тренування. Робота також розглядає вплив фізичної активності на загальний стан хребта та як це може сприяти попередженню подальших ускладнень. У процесі дослідження враховуються клінічний випадок та результати наукових досліджень, що підтверджують ефективність фізичної терапії у лікуванні дегенеративно-дистрофічних змін міжхребцевих дисків у осіб похилого віку. Робота також обговорює індивідуалізацію підходів до лікування, враховуючи особливості кожного пацієнта та ступінь тяжкості ураження. Отримані результати можуть служити важливим внеском у розуміння та оптимізацію фізичної терапії при ураженнях міжхребцевих дисків поперекового відділу хребта у осіб похилого віку, сприяючи подальшому вдосконаленню методів лікування та підвищенню якості життя пацієнтів з такими станами.
Appears in Collections: Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти (НН МІ)

Views

Singapore Singapore
1
Ukraine Ukraine
23
United States United States
52
Unknown Country Unknown Country
79

Downloads

France France
1
Germany Germany
1
Lithuania Lithuania
1
Poland Poland
1
Ukraine Ukraine
79
United States United States
5
Unknown Country Unknown Country
80

Files

File Size Format Downloads
Pylypenko_mag_rob.pdf 1.56 MB Adobe PDF 168

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.