Please use this identifier to cite or link to this item: https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/95460
Or use following links to share this resource in social networks: Recommend this item
Title Реабілітаційний менеджмент пацієнта після реконструкції передньої хрестоподібної зв’язки правого колінного суглоба
Authors Кулик, Р.О.
ORCID
Keywords колінний суглоб
knee joint
терапевтичні вправи
therapeutic exercises
лікувальна гімнастика
therapeutic gymnastics
фізична терапія
physical therapy
реабілітаційне втручання
rehabilitation intervention
Type Masters thesis
Date of Issue 2024
URI https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/95460
Publisher Сумський державний університет
License Copyright not evaluated
Citation Кулик Р. О. Реабілітаційний менеджмент пацієнта після реконструкції передньої хрестоподібної зв’язки правого колінного суглоба : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 227 - фізична терапія, ерготерапія / наук. кер. В. Л. Войтенко. Суми : Сумський державний університет, 2024. 71 с.
Abstract Розроблено індивідуальну програму фізичної терапії для пацієнта після реконструкції передньої хрестоподібної зв’язки (кейс-випадок), яка включає оцінку структури, функцій, активності та участі, факторів навколишнього середовища, особистісних факторів відповідно МКФ та оцінку результатів впливу програми на показники болю та функціональний стан колінного суглоба; доповнено існуючі індивідуальні програми фізичної терапії пацієнтів після реконструкції передньої хрестоподібної зв’язки. Реалізація індивідуальної програми фізичної терапії пацієнта після реконструкції передньої хрестоподібної зв’язки сприяла поверненню контролю над м’язами оперованої кінцівки, подальшому відновленню сили та витривалості стегна та гомілки, поступовому поверненню до функціональної та професійної діяльності. Отримані в результаті обстеження позитивні результати дозволяють рекомендувати розроблений алгоритм індивідуальної програми фізичної терапії для використання в клініко-реабілітаційних умовах для лікарів ортопедів, травматологів, лікарів фізичної та реабілітаційної медицини, фізичних терапевтів та ін. За результатами обстеження пацієнта до та після впровадження програми фізичної терапії отримано наступні показники: зниження показників болю за ВАШ на 3 бали у спокої, та на 3 бали під час мобільності; показники болю за розділом А шкали WOMAC позитивні в оцінці, поліпшення на 6 балів; показник рухливості в оперованому колінному суглобі становив 56,30, а після 98,80 (покращення відбулося на 42,50); поліпшення результатів обхвату стегна на 1,6 см; приріст балів за шкалою The Lysholm Knee Scoring Scale на 32 бали; за шкалою WOMAC у пацієнта зниження загального балу відбулося на 27 балів (61 бал до фізичної терапії, 34 бали після).
Appears in Collections: Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти (НН МІ)

Views

Australia Australia
1
Ukraine Ukraine
29
United States United States
47
Unknown Country Unknown Country
2

Downloads

Ukraine Ukraine
49
United States United States
50

Files

File Size Format Downloads
Kulyk_mag_rob.pdf 1.65 MB Adobe PDF 99

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.