Please use this identifier to cite or link to this item: https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/95464
Or use following links to share this resource in social networks: Recommend this item
Title Фізична терапія пацієнтів похилого віку при остеопоротичному переломі шийки стегнової кістки в довготривалому реабілітаційному періоді
Authors Красновид, К.О.
ORCID
Keywords фізична терапія
physical therapy
терапевтичні вправи
therapeutic exercises
лікувальна гімнастика
therapeutic gymnastics
функціонування плечового суглобу
functioning of the shoulder joint
Type Masters thesis
Date of Issue 2024
URI https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/95464
Publisher Сумський державний університет
License Copyright not evaluated
Citation Красновид К. О. Фізична терапія пацієнтів похилого віку при остеопоротичному переломі шийки стегнової кістки в довготривалому реабілітаційному періоді : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 227 - фізична терапія, ерготерапія / наук. кер. В. Л. Войтенко. Суми : Сумський державний університет, 2024. 79 с.
Abstract У даній роботі розкриваються теоретичні та практичні аспекти впливу комбінації різних типів терапевтичних вправ у програмі фізичної терапії для пацієнтів похилого віку з остеопоротичним переломом шийки стегнової кістки в довготривалому періоді реабілітації. За результатами аналізу науково-методичної літератури у процесі реабілітації були застосовані фізіотерапевтичні вправи, кінезіотейпування та масаж. В довготривалому реабілітаційному періоді фізична терапія є важливою складовою для відновлення функціональності та мобільності пацієнтів. Вона може включати різноманітні вправи з метою покращення сили м'язів, розтяжки, розвитку координації та балансу, а також покращення кінцевого результату та якості життя. У даній роботі досліджуються ефективність та безпечність комбінації різних типів терапевтичних вправ у програмі фізичної терапії для пацієнтів з остеопоротичним переломом шийки стегнової кістки. Підбираються ті вправи, які максимально сприяють відновленню м'язово-скелетної функції, зменшенню болю та покращенню рухливості без збільшення ризику нових травм. Також враховуються індивідуальні особливості кожного пацієнта. Перед складанням програми для реабілітації пацієнта обов’язково було проведено дослідження функціонального стану хворих після перелому стегна. Результати цієї роботи можуть бути корисними для фахівців у галузі фізичної терапії та реабілітації, які працюють з пацієнтами похилого віку з остеопоротичними переломами. Вони допоможуть оптимізувати програми реабілітації та покращити результати лікування пацієнтам.
Appears in Collections: Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти (НН МІ)

Views

Australia Australia
1
Ukraine Ukraine
35
United States United States
57
Unknown Country Unknown Country
2

Downloads

Ukraine Ukraine
36
United States United States
5

Files

File Size Format Downloads
Krasnovyd_mag_rob.pdf 1.34 MB Adobe PDF 41

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.