Please use this identifier to cite or link to this item: https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/95479
Or use following links to share this resource in social networks: Recommend this item
Title Конвергенція економічних та освітніх трансформацій в умовах діджиталізації: забезпечення цифрової трансформації підприємницьких структур України
Other Titles Забезпечення цифрової трансформації підприємницьких структур України
Authors Pokhylko, Svitlana Vasylivna  
Yeremenko, Anna Yuriivna
ORCID http://orcid.org/0000-0001-5739-2795
Keywords бізнес-модель
діджіталізація
індекс ефективності цифрової трансформації
цифрова трансформація
цифрове робоче місце
цифрові технології
business model
digitalization
digital transformation efficiency index
digital transformation
digital workplace
digital technologies
Type Technical Report
Date of Issue 2022
URI https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/95479
Publisher Сумський державний університет
License Copyright not evaluated
Citation Конвергенція економічних та освітніх трансформацій в умовах діджиталізації: забезпечення цифрової трансформації підприємницьких структур України = Забезпечення цифрової трансформації підприємницьких структур України : звіт про НДР (проміжний) / кер. С. В. Похилько. Суми : Сумський державний університет, 2022. 33 с. № 0121U114570.
Abstract Об’єкт дослідження – бізнес-процеси, що виникають в умовах цифрової трансформації підприємницьких структур України. Мета роботи – розвиток теоретико-методичних положень, науково-теоретичних підходів та застосування економічних та освітніх трансформацій в умовах діджіталізації. Методи дослідження. Теоретичну та методологічну основу дослідження складають фундаментальні положення економічної теорії, інтелектуального аналізу даних, державного економічного прогнозування, а також наукові праці вітчизняних та закордонних науковців. Для вирішення поставлених завдань у процесі виконання роботи використано комплекс загальнонаукових і спеціальних методів дослідження: аналізу та синтезу, наукової абстракції, індукції та дедукції, логічного узагальнення, структурно-логічного моделювання, графічний; статистичний (групування, зіставлення, спостереження й порівняння); діалектичний; кореляційного аналізу; системно-інтеграційний; експертних оцінок. Визначено вплив цифрової трансформації на економічну та освітню складову, досліджено швидкий розвиток цифрової економіки і сучасних інформаційних технологій, який впливає на характер наукових досліджень і виробництва, культуру, освіту, соціальну сферу та інші сфери життєдіяльності. Враховано закони сучасного ринку, які зумовлюють зміни суб’єктів відповідно до сучасних глобальних трендів цифровізації. Визначено зміст процесу цифрової трансформації передбачає поступовий перехід від оцифровки (цифрових даних) до цифрової економіки (цифрової трансформації). Проаналізовано вплив цифровізації економіки на соціально-економічний розвиток. Зазначено, що цифрове робоче місце є насамперед бізнес-стратегія для підвищення ефективності працівників завдяки близькому до користувачів робочому середовищу. На основі результатів здійснено моделювання рейтингу світових компаній на цифрових платформах за рівнем капіталізації. Упровадження цифрової трансформації в Україні, а саме в Рівненському регіоні, дало поштовх до застосування діджіталізації в бізнесі, економіці, освіті і т.д. для поліпшення національної економіки країни.
Appears in Collections: Звіти з наукових досліджень

Views

Singapore Singapore
1
United States United States
10
Unknown Country Unknown Country
2

Downloads

Files

File Size Format Downloads
Pokhylko_zvit_2022.pdf 736.62 kB Adobe PDF 0

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.