Please use this identifier to cite or link to this item: https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/95512
Or use following links to share this resource in social networks: Recommend this item
Title Вплив температури на транспортні властивості композитних матеріалів електроніки на основі феромагнітних металів та діелектриків
Authors Загорулько, А.Ю.
ORCID
Keywords композитні матеріали
пошарове осадження
питомий опір
температурний коефіцієнт опору
механізми провідності
Type Masters thesis
Date of Issue 2024
URI https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/95512
Publisher Сумський державний університет
License Copyright not evaluated
Citation Загорулько А. Ю. Вплив температури на транспортні властивості композитних матеріалів електроніки на основі феромагнітних металів та діелектриків : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 171 - електроніка / наук. кер. І. М. Пазуха. Суми : Сумський державний університет, 2024. 33 с.
Abstract У сучасному світі технологічного прогресу розробка нових матеріалів, які б відповідали зростаючим вимогам електронної промисловості займає важливе місце. Особливий інтерес викликають композиційні матеріали на основі феромагнітних металів і діелектриків, які відкривають нові можливості. У класі нанорозмірних магнітних матеріалів особливе місце займають феромагнітні нанокомпозити «метал-діелектрик», отримані методом пошарової конденсації. При відповідних співвідношеннях об’ємних часток компонентів у нанокомпозитах та відповідних ефективних товщина шарів у шаруватих структурах вони можуть складаються з магнітних наночастинок розподілених у діелектричній матриці. Наукова та практична значимість таких матеріалів зумовлена тим, що їх електричними та магнітними властивостями можна керувати через зміну концентрації компонент чи ефективної товщини шарів, що в свою чергу приводить до зміни розміру магнітних наночастинок і як наслідок зміни електропровідності, магнітних та магніторезистивних властивостей. Це особливо проявляється на залежності електроопору від об’ємної частки компонентів чи ефективної товщини шарів. Критична поведінка цієї залежності пов’язана з відмінністю механізмів провідності і величини електроопору металевої і діелектричної фаз [1]. Тому мета даної роботи полягає в експериментальному дослідженні електричних властивостей композитних матеріалів, сформованих на основі феромагнітного металу Fe та діелектрику SiO2 методом пошарової конденсації у вакуумі як можливих термостабільних чутливих елементів приладових структур.
Appears in Collections: Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти (ЕлІТ)

Views

Argentina Argentina
1
Ukraine Ukraine
1
United States United States
14

Downloads

United States United States
16

Files

File Size Format Downloads
Zagorulko_mag_rob.pdf 1.97 MB Adobe PDF 16

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.