Please use this identifier to cite or link to this item: https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/95952
Or use following links to share this resource in social networks: Recommend this item
Title Опис 1760 р. маєтностей графа К. Г. Розумовського як джерело для вивчення топонімики, етнографії, економічної та демографічної ситуації Гетьманщини XVII – XVIII ст. (на прикладі сіл Староє, Гути)
Authors Yevtushenko, Oleksandr Valeriiovych
ORCID
Keywords граф К.Г. Розумовський
етнографія
економічна та демографічна ситуації Гетьманщини
count K.G. Razumovsky
ethnography
economic and demographic situation of the Hetmanate
Type Conference Papers
Date of Issue 2024
URI https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/95952
Publisher ВСП "Класичний фаховий коледж Сумського державного університету"
License Copyright not evaluated
Citation Євтушенко О. В. Опис 1760 р. маєтностей графа К. Г. Розумовського як джерело для вивчення топонімики, етнографії, економічної та демографічної ситуації Гетьманщини XVII – XVIII ст. (на прикладі сіл Староє, Гути) // Технологія, освіта, наука – 2024 : І науково-методична конференція викладачів, співробітників і студентів, м. Конотоп, 13 червня 2024 р. / відп. за вип. В. В. Бібик. Конотоп : ВСП "Класичний фаховий коледж Сумського державного університету", 2024. С. 42-46.
Abstract В фондовій збірці Конотопського краєзнавчого музею ім. О. М. Лазаревського зберігається “Опис Батурина, Почепа з їхніми уїздами”, документ, який був складений та впорядкований в зв’язку з пожалуванням цих земель графу К. Г. Розумовському ”… в вечное и потомственное ему и детям его наследное владение…” в 1760 р. [1]. Документ може слугувати джерелом для вивчення топоніміки, етнографії, економічної та демографічної ситуації Гетьманщини XVII – XVIII ст., оскільки зберігає інформацію про стан господарства, кількісний склад населення в тому чи іншому населеному пункті, опис, назви угідь та земель які до них належали. Пропонується частина документу – опис сіл Староє (зараз с. Прилужжя) та Гути – з “какие … к городу Батурину описаны” [1], які в наш час належать до Конотопського району Сумської обл., підрахунок кількісного складу населення, стан господарства в зазначеній місцевості. Документ друкується мовою оригіналу.
Appears in Collections: Наукові видання (КФК)

Views

China China
26
Mongolia Mongolia
1
United States United States
24
Unknown Country Unknown Country
62

Downloads

China China
27
United States United States
28

Files

File Size Format Downloads
Yevtushenko_Hetmanate.pdf 1.09 MB Adobe PDF 55

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.