Please use this identifier to cite or link to this item: https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/96050
Or use following links to share this resource in social networks: Recommend this item
Title Мовна підготовка іноземних здобувачів підготовчих відділень на засадах когнітивно-комунікативного підходу
Authors Косенко, Ю.
ORCID
Keywords мовна підготовка
когнітивно-комунікативний підхід
іноземні здобувачі підготовчих відділень
language training
cognitive-communicative approach
foreign applicants for preparatory departments
Type Conference Papers
Date of Issue 2024
URI https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/96050
Publisher Сумський державний університет
License In Copyright
Citation Косенко Ю. Мовна підготовка іноземних здобувачів підготовчих відділень на засадах когнітивно-комунікативного підходу // Наукова спільнота студентів ХХІ століття : матеріали VІI Всеукраїнської науково-практичної студентської онлайн-конференції, м. Суми, 24-25 квітня 2024 р. / упоряд. : О. П. Сидоренко, Л. В. Біденко, І. С. Левенок. Суми : Сумський державний університет, 2024. С. 131-137.
Abstract Мовна підготовка іноземних слухачів передбачає процес пізнання (cognition) та комунікації (communication). Мова є складною пізнавальною діяльністю, тому в її засвоєнні важливу участь беруть передмовні умови. Провідна сила когнітивного підходу полягає саме у зв’язку між граматичними конструкціями та лексикою. Коли іноземні здобувачі підготовчих відділень починають вивчати українську мову як іноземну, то в першу чергу вони намагаються впізнавати предмети і процеси, розрізняти і називати їх не рідною мовою. На цьому етапі іноземні здобувачі підготовчих відділень використовують прості слова, створюючи репертуар слів, а пізніше додають префікси, суфікси і закінчення.
Appears in Collections: Наукові видання (ІФСК)

Views

Ukraine Ukraine
1
United States United States
4
Unknown Country Unknown Country
1

Downloads

United States United States
1

Files

File Size Format Downloads
Kosenko_language_training.pdf 808,2 kB Adobe PDF 1

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.