Please use this identifier to cite or link to this item: https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/96597
Or use following links to share this resource in social networks: Recommend this item
Title Про лінгвокультурологічний аналіз як інтегрований міждисциплінарний вид роботи з художнім текстом: дидактичний вимір
Authors Беценко, Т.П.
ORCID
Keywords лінгвокультурологічний аналіз художнього тексту
міжкультурна комунікаціїя
художній текст
linguistic and cultural analysis of the artistic text
intercultural communication
artistic text
Type Conference Papers
Date of Issue 2024
URI https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/96597
Publisher Сумський державний університет
License Copyright not evaluated
Citation Беценко Т. П. Про лінгвокультурологічний аналіз як інтегрований міждисциплінарний вид роботи з художнім текстом: дидактичний вимір // Strategic innovations of social communications and foreign philology in crisis times : collection of scientific paper of the I International scientific and practical conference, Sumy, 1 June 2024 / responsible editor M. M. Nabok, responsible designer M. Sadivnycha. Sumy : Sumy State University, 2024. P. 13-17.
Abstract Нині набуває актуалізації культурологічний аналіз художнього тексту, що постає різновидом філологічного розбору. Це один із складних видів аналізу, тому що передбачає володіння різнорівневою інформацією, до того ж – не лише філологічною. Для успішного здійснення вказаного виду роботи потрібні також відомості з естетики, філософії, історії, етикету, релігієзнавства, етнографії, країнознавства, психології, етнопсихології, соціології, можливо – з біології та інших наук. Ще не існує конкретного і точного алгоритму культурологічного аналізу тексту. Спроб практичного цілісного виконання означеного виду роботи поки що не засвідчено. Лінгвокультурологічний розбір художнього твору є складником його філологічного аналізу. Актуальність теми дослідження детермінована сучасною подієвістю – діяльними процесами у сфері міжкультурної комунікації, активізацією міжкультурних контактів у багатоманітних сферах життєдіяльності, прагненням і, можливо, потребою взаємопізнання різних культур і їх носіїв через мовно-художню дійсність, духовне надбання.
Appears in Collections: Наукові видання (ІФСК)

Views

Unknown Country Unknown Country
1

Downloads

Files

File Size Format Downloads
Betsenko_linhvokulturolohichnyi_analiz.pdf 2.13 MB Adobe PDF 0

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.