Please use this identifier to cite or link to this item: https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/89858
Or use following links to share this resource in social networks: Recommend this item
Title Залучення до творчої активності отримувачів соціальної послуги соціально-психологічної реабілітації осіб із залежністю від наркотичних засобів
Authors Невальона, В.О.
ORCID
Keywords послуга соціально-психологічної реабілітації
услуга социально-психологической реабилитации
social and psychological rehabilitation service
робота з наркозалежними
работа с наркозависимыми
work with drug addicts
арт-терапевтична організаційна технологія
арт-терапевтическая организационная технология
art therapy organizational technology
Type Bachelous Paper
Date of Issue 2022
URI https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/89858
Publisher Сумський державний університет
License Copyright not evaluated
Citation Невальона В. О. Залучення до творчої активності отримувачів соціальної послуги соціально-психологічної реабілітації осіб із залежністю від наркотичних засобів : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 231 - соціальна робота / наук. кер. О. О. Туляков. Суми : СумДУ, 2022. 47 с.
Abstract Актуальність теми. Важливим аспектом соціальної роботи з наркозалежними є визначення та реалізація ефективних способів їх інклюзії у суспільство. Визнаючи вирішальну роль медикаментозних способів подолання вказаної залежності, ми ставимо питання щодо допоміжних способів, які можуть бути реалізовані не тільки наркологами, але й іншими спільнотами, зокрема, інститутами громадянського суспільства. Тим більше, що потужність наркотичної залежності зумовлює необхідність таких спільних зусиль. На наш погляд, у комплексі заходів по реалізації соціальнопсихологічної реабілітації як соціальної послуги щодо осіб з наркотичною залежністю не вистачає спеціалізованої організаційної технології, що ґрунтується не тільки на соціальних, але й на фізіологічних, світоглядних та психологічних аспектах. Оскільки йдеться про творчу діяльність з одного боку та про соціалізацію з іншого боку, нами вбачається за оптимальне представити творчі спільноти як такі інституції, що можуть брати участь у реалізації вказаної соціальної послуги у вимірах запропонованої нами технології.
Актуальность темы. Важным аспектом социальной работы с наркозависимыми является определение и реализация эффективных способов их инклюзии в общество. Признавая решающую роль медикаментозных способов преодоления указанной зависимости, мы ставим вопрос о вспомогательных способах, которые могут быть реализованы не только наркологами, но и другими сообществами, в частности институтами гражданского общества. Тем более, что мощность наркотической зависимости обуславливает необходимость таких общих усилий.
Relevance of the topic. An important aspect of social work with drug addicts is the identification and implementation of effective ways of their inclusion in society. Recognizing the decisive role of drug methods to overcome this dependence, we raise the question of auxiliary methods that can be implemented not only by narcologists, but also by other communities, in particular, civil society institutions. Moreover, the power of drug addiction necessitates such a common effort.
Appears in Collections: Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти (ІФСК)

Views

Austria Austria
15
Ireland Ireland
216
Russia Russia
17
Singapore Singapore
1
Ukraine Ukraine
64662
United Kingdom United Kingdom
7770
United States United States
101003
Unknown Country Unknown Country
1

Downloads

France France
1
Ireland Ireland
1
Lithuania Lithuania
1
Poland Poland
1
Ukraine Ukraine
101003
United States United States
15540

Files

File Size Format Downloads
Nevalona_bak_rob.pdf 807,04 kB Adobe PDF 116547

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.