Please use this identifier to cite or link to this item: https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/90871
Or use following links to share this resource in social networks: Recommend this item
Title Економіка підприємств України в умовах цифрових трансформацій та післявоєнної відбудови
Other Titles The economy of Ukrainian enterprises in the conditions of digital transformations and post-war reconstruction
Authors Скрипка, Є.О.
ORCID
Keywords підприємство
управління
екологія
блокчейн
«Економіка космонавтів»
навколишнє середовище
інноваційні технології
інновації
децентралізація
хеш
Type Masters thesis
Date of Issue 2022
URI https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/90871
Publisher Сумський державний університет
License Copyright not evaluated
Citation Скрипка Є. О. Економіка підприємств України в умовах цифрових трансформацій та післявоєнної відбудови : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 051 - економіка / наук. кер. Л. Г. Мельник. Суми : Сумський державний університет, 2022. 39 с.
Abstract Метою роботи є дослідження інноваційних методів управління природним ресурсами на підприємствах добувної та переробної галузі. Реалізація мети роботи обумовила необхідність вирішення таких основних завдань: - проаналізувати сучасну економічну модель поведінки з ресурсами та відходами; - розглянути альтернативні економічні моделі поводження з ресурсами такі, як «Економіка космонавтів»; - дослідити технологію блокчейн та її можливості в децентрлізованому управлінні ресурсами на підприємстві; - провести розрахунок економічної доцільності впровадження блокчейн на підприємствах добувної та переробної галузі в управління з використання та переробки природніх ресурсів. Використана методика: системно-структурний і порівняльний аналіз – при аналізі проблем пов’язаних із сучасними методами поводження з ресурсами та відходами на підприємствах добувної та переробної промисловості, а також дослідженні моделей управління лісовими господарствами. економіко-статистичні методи – при дослідженні розвитку лісового господарства в різні періоди року та роки ведення господарства. В першому розділі дипломної роботи проаналізовано сучасний екологічний стан а також вплив підприємств, що займаються добувною та переробною промисловістю на екологію. Розглянуто теорію К.Боулдинга «Земля як космічний корабель» та інші технології в тому числі і технологію блокчен, як один із методів ефективного поводження з природними ресурсами підприємств добувної та переробної галузі. В другому розділі дипломної роботи було розглянуто сутність та принцип роботи технології блокчейн а також можливість застосування даної технології в різних сферах економічної діяльності, в тому числі і на підприємствах. В третьому розділі дипломної роботи було визначено вплив впровадження технології блокчейн в управлінні використання природними ресурсами на прикладі лісових господарств України та проведено розрахунок економічної доцільності впровадження блокчейн на підприємствах добувної та переробної галузі в управління з використання та переробки природніх ресурсів. Разом з тим було визначено, що дану технологію доцільно проваджувати й до інших галузей економіки України за для швидкого післявоєнної відновлення економіки країни.
Appears in Collections: Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти (ННІ БіЕМ)

Views

Bulgaria Bulgaria
179
Germany Germany
1
Greece Greece
38
Thailand Thailand
1
Ukraine Ukraine
295278
United Kingdom United Kingdom
514
United States United States
518314
Unknown Country Unknown Country
1368

Downloads

Czechia Czechia
1
Estonia Estonia
1
France France
1
Germany Germany
26053
Greece Greece
1
Lithuania Lithuania
1
Netherlands Netherlands
1
Romania Romania
1
Switzerland Switzerland
1
Thailand Thailand
1
Ukraine Ukraine
295279
United Kingdom United Kingdom
5807
United States United States
295277

Files

File Size Format Downloads
Skrypka_mag_rob.pdf 953,61 kB Adobe PDF 622425

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.