Please use this identifier to cite or link to this item: https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/93116
Or use following links to share this resource in social networks: Recommend this item
Title Ситуативна комунікація брендів харчових продуктів
Other Titles Situational communication of food brands
Authors Антонова, О.
Соловйова, Ю.
Фєдотова, Н.
Лелека, О.
ORCID
Keywords комунікація
ренеймінг
дизайн
право в рекламі
прагматонім
communication
renaming
design
advertising law
pragmatonym
Type Article
Date of Issue 2023
URI https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/93116
Publisher Сумський державний університет
License In Copyright
Citation Антонова О., Соловйова Ю., Фєдотова Н., Лелека О. Ситуативна комунікація брендів харчових продуктів // Образ. 2023. Вип. 2 (42). С. 77-85. DOI: https://doi.org/10.21272/Obraz.2023.2(42)-77-85
Abstract Стаття присвячена ситуативній комунікації брендів харчової промисловості під час воєнного стану на прикладі аналізу зміни назви продукції. Прояв громадянської позиції через найменування товару виробниками харчових продуктів активізувався з початком повномасштабного російського вторгнення на територію України. З огляду на це, вважаємо актуальним вивчити структуру творення ситуативних прагматонімів, а також акцентувати на доцільності створеної назви товару. Мета – дослідити вияв патріотичної позиції бренду через ситуативну зміну прагматонімів харчових продуктів, виокремити чинники, які спонукають бренди до перейменування продукції, та доцільність зміни упакування для комплексного впливу вербального й невербального компонентів як елементів семіотичного утворення.
The article is dedicated to the situational communication of food industry brands during a state of war, with the authors using the analysis of product name changes as an example. The expression of civic position through the naming of products by food producers has intensified with the beginning of full-scale Russian aggression on the territory of Ukraine. Considering this, it is considered relevant to investigate the structure of creating situational pragmatonyms and evaluate the appropriateness of the created product names. The goal of the research is to examine the manifestation of a brand’s patriotic position through the situational change of food product pragmatonyms, identify the factors that drive brands to rename their products and assess the appropriateness of packaging changes for a comprehensive impact of verbal and non-verbal components as elements of semiotic formation.
Appears in Collections: Образ

Views

Italy Italy
1
Singapore Singapore
1
Ukraine Ukraine
155
United Kingdom United Kingdom
17
United States United States
625
Unknown Country Unknown Country
59

Downloads

Ukraine Ukraine
156
United Kingdom United Kingdom
15
United States United States
392

Files

File Size Format Downloads
Antonova_Obraz_2_2023.pdf 258,75 kB Adobe PDF 563

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.