Please use this identifier to cite or link to this item: https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/93892
Or use following links to share this resource in social networks: Recommend this item
Title Управління системою розвитку персоналу органів місцевого самоврядування (на прикладі Управління комунального майна Сумської міської ради)
Authors Беспалий, В.О.
ORCID
Keywords розвиток персоналу
personnel development
органи місцевого самоврядування
local governments
управління розвитком персоналу
management of personnel development
Type Masters thesis
Date of Issue 2023
URI https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/93892
Publisher Сумський державний університет
License Copyright not evaluated
Citation Беспалий В. О. Управління системою розвитку персоналу органів місцевого самоврядування (на прикладі Управління комунального майна Сумської міської ради) : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістр : спец. 281 - публічне управління та адміністрування / наук. кер. В. В. Мотречко. Суми : Сумський державний університет, 2023. 67 с.
Abstract Структура та обсяг магістерської роботи. Загальний обсяг магістерської роботи становить 57 сторінок, у тому числі 3 таблиць, 14 рисунків, 23 використаних джерел. Актуальність. Актуальність теми підбору персоналу в органах місцевого самоврядування тим, що органи місцевого самоврядування відіграють важливу роль у житті суспільства. Вони відповідають за надання широкого спектру послуг населенню, за розвиток інфраструктури, за реалізацію державної політики на місцевому рівні та ін. Для забезпечення ефективної роботи органів місцевого самоврядування необхідно мати висококваліфікований і мотивований персонал. Управління розвитком персоналу є одним з ключових інструментів, що дозволяє забезпечити формування та розвиток такого персоналу. Мета роботи. Метою магістерської роботи є дослідження системи управління розвитком персоналу органів місцевого самоврядування та розробка рекомендацій щодо її вдосконалення на прикладі Управління комунального майна Сумської міської ради. Методи дослідження. В ході роботи над дипломним проектом були використані такі загальнонаукові методи: аналіз, синтез, порівняння, спостереження та опитування. Отримані результати. У роботі досліджено теоретичні основи управління розвитком персоналу, зарубіжний досвід управління розвитком персоналу в органах місцевого самоврядування. У роботі проведено аналіз стану системи управління розвитком персоналу Управління комунального майна Сумської міської ради. У результаті дослідження було виявлено, що система управління розвитком персоналу Управління комунального майна Сумської міської ради має ряд недоліків, таких як недостатня залучення працівників до процесу оцінки потреб у розвитку персоналу, недосконалість системи планування розвитку персоналу та недостатня різноманітність заходів розвитку персоналу. На основі виявлених недоліків було розроблено рекомендації щодо вдосконалення системи управління розвитком персоналу Управління комунального майна Сумської міської ради.
Appears in Collections: Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти (ННІ БіЕМ)

Views

China China
1
Germany Germany
77
Israel Israel
1
Malaysia Malaysia
1
United States United States
132
Unknown Country Unknown Country
43

Downloads

China China
1
Germany Germany
1
Ukraine Ukraine
1
Unknown Country Unknown Country
1

Files

File Size Format Downloads
Bespalyy_mag_rob.pdf 604,57 kB Adobe PDF 4

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.