Please use this identifier to cite or link to this item: https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/99516
Or use following links to share this resource in social networks: Recommend this item
Title Формування та використання фінансових ресурсів підприємства
Authors Чорнуха, С.Р.
ORCID
Keywords власні фінансові ресурси
own financial resources
позикові фінансові ресурси
borrowed financial resources
аналіз фінансових ресурсів
analysis of financial resources
фінансові ресурси
financial resources
Type Bachelous Paper
Speciality 072 - Фінанси, банківська справа та страхування
Date of Issue 2025
URI https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/99516
Publisher Сумський державний університет
License Copyright not evaluated
Citation Чорнуха С. Р. Формування та використання фінансових ресурсів підприємства : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 072 - фінанси, банківська справа та страхування / наук. кер. Н. Г. Пігуль. Суми : Сумський державний університет, 2025. 60 с.
Abstract На сьогоднішній день підприємства працюють у складних політичних та економічних умовах, що характеризуються нестачею оборотного капіталу, високим рівнем інфляції, коливанням валютних курсів, підвищенням ставок за кредитами та зниженням платоспроможного попиту. Такі фактори істотно знижують ефективність діяльності, ускладнюють виконання зобов’язань і призводять до погіршення фінансового стану суб’єктів господарювання. Формування достатнього обсягу фінансових ресурсів і раціональне управління ними є основою підтримки платоспроможності, інвестиційної активності та конкурентоспроможності підприємств. Отже, дослідження питань формування та ефективного використання фінансових ресурсів підприємств є актуальним і практично значущим, оскільки має прямий вплив не лише на розвиток окремих суб’єктів господарювання, а й на сталий розвиток держави в цілому. В кваліфікаційній роботі досліджено економічну сутність, види та джерела формування фінансових ресурсів підприємства; визначена методологія аналізу фінансових ресурсів підприємства; надана загальна характеристика фінансово-господарської діяльності ТОВ «Охтирка м’ясопродукт»; проведено аналіз формування та ефективності використання фінансових ресурсів ТОВ «Охтирка м’ясопродукт»; обґрунтовано резерви збільшення фінансових ресурсів підприємства на основі кореляційного аналізу та факторного аналізу прибутку.
Today, enterprises operate in difficult political and economic conditions, characterized by a lack of working capital, high inflation, exchange rate fluctuations, increased loan rates and reduced solvent demand. Such factors significantly reduce the efficiency of activities, complicate the fulfillment of obligations and lead to a deterioration in the financial condition of business entities. The formation of a sufficient amount of financial resources and their rational management is the basis for supporting the solvency, investment activity and competitiveness of enterprises. Therefore, the study of the issues of formation and effective use of financial resources of enterprises is relevant and practically significant, since it has a direct impact not only on the development of individual business entities, but also on the sustainable development of the state as a whole. The qualification work examines the economic essence, types and sources of formation of financial resources of the enterprise; the methodology for analyzing the financial resources of the enterprise is determined; a general characteristic of the financial and economic activities of LLC "Okhtyrka Myasoprodukt" is provided; an analysis of the formation and effectiveness of the use of financial resources of LLC "Okhtyrka Myasoprodukt" is carried out; The reserves for increasing the financial resources of the enterprise are substantiated based on correlation analysis and factor analysis of profit.
Appears in Collections: Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти (ННІ БіЕМ)

Views

Downloads

Files

File Size Format Downloads
Chornukha _bac_rob.pdf 1.49 MB Adobe PDF 0

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.