Please use this identifier to cite or link to this item: https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/89408
Or use following links to share this resource in social networks: Recommend this item
Title Мотивація персоналу в умовах кризи
Authors Нінахова, Д.А.
Keywords менеджмент
management
система управління
система управления
management system
мотивація
мотивация
motivation
мотив
motive
стимул
stimulus
заохочення
поощрение
encouragement
Type Bachelous Paper
Date of Issue 2022
URI https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/89408
Publisher Сумський державний університет
License Copyright not evaluated
Citation Нінахова Д. А. Мотивація персоналу в умовах кризи : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 073 - менеджмент / наук. кер. В. О. Лук’янихін. Суми : Сумський державний університет, 2022. 62 с
Abstract Розглянуто теоретичні основи розробки та реалізації мотивації як елементу системи управління персоналом у ресторанній справі. Визначено поняття та сутність системи управління персоналом, сформульовано особливості мотивації персоналу в умовах кризи. Проведено аналіз системи мотивації персоналу у сфері ресторанного обслуговування, здійснено загальну характеристику компанії «МакДональдз Юкрейн» та проаналізовано процес мотивації і стимулювання працівників як елементу кадрової політики в компанії «МакДональдз Юкрейн ЛТД». Розроблено шляхи удосконалення системи мотивації у ресторані швидкого харчування «МакДональдз Юкрейн» та визначено особливості застосування нестандартних методів мотивації працівників у сфері ресторанного бізнесу.
Рассмотрены теоретические основы разработки и внедрения мотивации как элемента системы управления персоналом в ресторанном бизнесе. Определены понятие и сущность системы управления персоналом, сформулирована специфика мотивации персонала в условиях кризиса. Проведен анализ системы мотивации персонала в сфере ресторанного обслуживания, дана общая характеристика компании «Макдоналдс Украина», а также рассмотрен процесс мотивации и стимулирования сотрудников как элемент кадровой политики в компании «Макдоналдс Украина». Украина ЛТД». Разработаны пути совершенствования системы мотивации в ресторане быстрого питания «Макдоналдс Украина» и определены особенности применения нестандартных методов мотивации сотрудников в сфере ресторанного бизнеса.
The theoretical foundations of the development and implementation of motivation as an element of the personnel management system in the restaurant industry are considered. The concept and essence of the personnel management system are defined, the specifics of personnel motivation in crisis conditions are formulated. The analysis of the staff motivation system in the field of restaurant service was carried out, the general characteristics of the company "McDonald's Ukraine" were carried out, and the process of motivating and stimulating employees as an element of personnel policy in the company "McDonald's Ukraine LTD" was analyzed. Ways to improve the motivation system in the fast food restaurant "McDonald's Ukraine" were developed and the features of the application of non-standard methods of motivating employees in the field of restaurant business were determined.
Appears in Collections: Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів вищої освіти (ННІ БіЕМ)

Views

Austria Austria
85
Germany Germany
7564
Norway Norway
1
Russia Russia
101
Ukraine Ukraine
3988
United States United States
398
Unknown Country Unknown Country
1993

Downloads

Germany Germany
7565
Poland Poland
1
Ukraine Ukraine
7566
United States United States
1

Files

File Size Format Downloads
Ninakhova_bac_rob.pdf 899,84 kB Adobe PDF 15133

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.