Please use this identifier to cite or link to this item: https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/99845
Or use following links to share this resource in social networks: Recommend this item
Title Удосконалення організаційної структури управління (на прикладі ГО “Сумська територіальна організація Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства “Колос”)
Authors Терещенко, І.Ю.
ORCID
Keywords громадська організація
public organization
ефективність
efficiency
комунікація
communication
оптимізація
optimization
організаційна структура
organizational structure
управління
management
реформа
reform
Type Bachelous Paper
Speciality 073 - Менеджмент
Date of Issue 2025
URI https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/99845
Publisher Сумський державний університет
License Copyright not evaluated
Citation Терещенко І. Ю. Удосконалення організаційної структури управління (на прикладі ГО “Сумська територіальна організація Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства “Колос”) : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 073 – менеджмент / наук. кер. Я. В. Кобушко. Суми : Сумський державний університет, 2025. 43 с.
Abstract У кваліфікаційній роботі розглянуто процес реформування організаційної структури управління громадською організацією «Сумська територіальна організація Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос». Метою дослідження є аналіз існуючої структури управління, визначення її недоліків та розробка пропозицій щодо оптимізації управлінських процесів для підвищення ефективності діяльності організації. У роботі детально досліджено основні проблеми, з якими стикається організація, такі як низька гнучкість управлінських процесів, неефективність комунікацій між підрозділами та недосконалість розподілу функцій і відповідальностей. Запропоновано реформи, які дозволять значно покращити управлінські процеси, зменшити витрати, підвищити оперативність і злагодженість роботи підрозділів, а також поліпшити моральний клімат серед працівників. Окремо акцентується увага на необхідності застосування принципів гнучкості, оптимізації та чіткості в побудові нової моделі управлінської структури, що сприятиме досягненню стратегічних цілей організації та підвищенню її конкурентоспроможності на ринку. Практичне значення кваліфікаційної роботи бакалавра полягає в тому, що розроблені рекомендації впроваджено при розробці нової моделі організаційної структури організації, що підтверджено відповідним актом.
The qualification work examines the process of reforming the organizational structure of the public organization "Sumy Territorial Organization of the All-Ukrainian Physical Culture and Sports Society "Kolos". The purpose of the study is to analyze the existing management structure, identify its shortcomings and develop proposals for optimizing management processes to increase the efficiency of the organization's activities. The work examines in detail the main problems faced by the organization, such as low flexibility of management processes, ineffective communication between units and imperfect distribution of functions and responsibilities. Reforms are proposed that will significantly improve management processes, reduce costs, increase the efficiency and coordination of the work of units, as well as improve the moral climate among employees. Special attention is paid to the need to apply the principles of flexibility, optimization and clarity in building a new model of management structure, which will contribute to achieving the strategic goals of the organization and increasing its competitiveness in the market. The practical significance of the bachelor's qualification work lies in the fact that the developed recommendations were implemented when developing a new model of the organizational structure of the organization, which is confirmed by the relevant act.
Appears in Collections: Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти (ННІ БіЕМ)

Views

Downloads

Files

File Size Format Downloads
Tereshchenko_bac_rob.pdf 1.62 MB Adobe PDF 0

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.